Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Två trender för föräldrar: "Vobba" och barnkläder på nätet

Vobba och barnkläder på nätet är två begrepp som du säkert är bekant med om du är förälder. Om du däremot ligger i startgroparna till att bli förälder så kan förhoppningsvis denna artikel ge dig lite vägledning om hur du skall förhålla dig till dessa fenomen.

Vad innebär Vobba?

För att reda ut begreppet "vobba" så krävs nog att man först förklarar vad "vabba" är för något. Att vabba innebär att man är hemma från jobbet och vårdar barn och får tillfällig föräldrapenning för detta.

Att vobba är att man är hemma och vårdar barn men jobbar samtidigt. Detta är ett fenomen som tillkommit i det moderna samhället där många har krävande jobb som helt enkelt innebär att man inte bara kan ta ledigt från det hur som helst. Detta eftersom viktiga möten och deadlines måste uppfyllas.

Många föräldrar känner sig säkerligen väldigt stressade av detta och det enda botemedlet mot att vobba är att helt enkelt sätta egna gränser och stänga av jobbmail och jobbtelefon när man är hemma med sjuka barn.

Ett rent praktisk tips när det gäller den tillfälliga föräldrapenningen som utbetalas under tiden man "vobbar" är att de inte behövs några intyg för att bekräfta att barnet är sjukt under de sju första sjukdagarna. Är barnet däremot sjukt längre än sju dagar så krävs att man uppsöker en läkare som kan skriva ut ett läkarintyg på barnets sjuk-tillstånd.

Vad har då barnkläder på nätet med fenomenet vobba att göra? Ja, inte så jättemycket förutom att även detta är en trend hos föräldrar.

Vad innebär barnkläder på nätet?

Begreppet "barnkläder på nätet" handlar helt enkelt om att att hitta inspiration och handla sina barnkläder på internet. Detta är ett fenomen som blivit väldigt populärt i takt med att fler och fler bloggar om sina barn och olika trender inom barnkläder samt att antalet webbutiker som säljer barnkläder ökat och även varumärken som är nischade på detta segment ökat i antal.

Själv så kan jag egentligen bara rekommendera detta sätt att göra sina inköp. Det enda som man bör tänka på är att inte vara för ivrig på "köp-knappen", då spontanköp kan bli kostsamt i längden. Det är istället bättre att vara lite taktisk när man gör inköpen genom att jämföra många butikers priser och leveransvillkor.

Det kan även vara värt att testa på fenomenet med ekologiska barnkläder som kan vara lite dyrare än vanliga barnkläder men däremot i de flesta fall håller en högre hållbarhet.

23 Aug 2012