Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Undvik sprickor i betongen

Har du precis gjutit plattan till ditt nya båthus, och inser att du nu står där med en massa sprickor i betongen? Detta är ett vanligt problem som lätt uppstår. Problemet beror nästan alltid på att man varit slarvig med armeringen. På Armering.nu kan du läsa mer om varför det är så viktigt med rätt typ av armering när man gjuter. Kom ihåg att det inte är speciellt dyrt att köpa armering, till skillnad mot vad det kostar att behöva gjuta om hela strukturen, som kanske spricker om du struntar i detta steg.

Armeringsstål säljs på de allra flesta byggaffärer idag. Du kan dessutom hitta billig och prisvärd armering på nätet, där utbudet ofta är betydligt större än hos de lokala bygghandlarna. Fördelen där är att du då kan beställa större mängder så du inte riskerar att stå där utan tillräckligt med armeringsstål exempelvis.

Grövre armering är inte alltid starkare

Många brukar ställa sig frågan om det alltid är bra att köpa så grov armering som möjligt. Så är inte alltid fallet. Visst, ju grövre järnen är desto mer hållfasta är de, och samtidigt kommer de då kunna klara större påfrestningar. Men för grova järn är inte heller bra för då riskerar du att de tar för stor volym i själva gjutningen, vilket i sig kan skapa sprickor.

Lagom är nästan alltid bäst, så köp inte de allra smalaste armeringsjärnen men samtidigt behöver du heller inte köpa de allra grövsta, om det nu absolut inte är nödvändigt för det du ska gjuta.

Visste du förresten att armeringsnät kan spara dig otroligt med pengar, om du ska gjuta en större platta eller konstruktion som kräver att man har armering i mer än en riktning? Därför ska du alltid tänka på detta om du är på gång att armera en sådan gjutning.

Det spar dig dessutom en otroligt massa tid med tanke på att du slipper gå och lägga ut armeringsjärnen i alla leder. Otroligt behändigt och otroligt tidssparande.

Sist men inte minst så ska du komma ihåg att jämföra priser. Ofta så skiljer sig priserna åt rejält, och än mer så kan du hitta riktigt billig armering på internet, vilket är bra om man ska köpa större mängder. Se då till att köpa rejält från början, så slipper du komplettera i efterhand och betala frakt en gång till.

8 Aug 2012