Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Ungern och Budapest

Ungern har ett centralt läge – mitt i Europa, vilket har gjort landet till ett populärt turistresmål för turister från många länder. Det suveräna läget har tillsammans med landets vänliga befolkning och landets spännande upplevelser lockat många turister genom åren.

Ungern är ett väldigt varierande och mångskiftande land. Där möts gamla uråldriga traditioner från öst med nya, moderna traditioner från väst, vilket gör landet till en intressant och mångsidig mix. Ungerns huvudstad Budapest känns ung och modern, samtidigt som staden också erbjuder massor av kulturella och historiska sevärdheter. Oavsett om man är intresserad av historia och kultur eller vill njuta av hett nattliv så finns det mycket som kan locka i Ungern och dess huvudstad.

Om sevärdheter lockar så kan jag berätta att det finns gott om historiska byggnader, kyrkor, gamla fort och intressanta museer att se och uppleva i landet. I Ungern finns många av UNESCOS världsarv. Ungern har också ett vackert och praktfullt landskap som inte bör missas att utforskas. Där finns allt från vackra skogar, trolska sjöar och läckra vinodlingar, vilket gör att Ungern också är attraktivt för naturälskaren. Exempelvis finns det gott om klättrings- och vandringsleder som man kan använda sig av för att se mer av landet.

Ungern har en stark hästtradition och är ett populärt land för den som vill åka på ridsemester och få en annorlunda upplevelseresa. Dessutom är landet känt för sina utmärkta fågelskådningsmöjligheter. För den som vill åka på en avslappnande semester kan det också vara intressant att veta att Ungern har 1300 varma källor och mängder av spa som är väl värda ett besök. I södra delarna av Ungern råder dessutom Medelhavsklimat. Den som tycker att en semester till stora delar går ut på att njuta av god mat och dryck gör också rätt i att besöka Ungern. Där kan man nämligen njuta av såväl vinprovning som det kryddiga ungerska köket.

Budapest är Ungerns huvudstad och det är en rejält stor stad – var femte ungrare är bosatt i just Budapest. Dessutom är Budapest en av Europas vackraste huvudstäder, fylld med prakt som återspeglar sig i floden Donau. Men landet består inte bara av storstad utan också så mycket mer.

Där finns ett unikt stäpplandskap i öster med romantiska värdshus, får med skruvade horn och vilda hästar. Väl värda ett besök är också de pittoreska kulturstäderna Sopron och Györ som ligger nära gränsen mot Österrike. I norr finns Bükkbergen som bjuder på böljande höjder, vidsträckta lövskogar och medeltida vinodlingar. Dessutom finns förstås den ungerska Rivieran som sträcker sig längs havet och Balaton som är Centraleuropas största insjö.

Ungern har satsat på att försöka bli turistlandet framför alla. Det är enkelt att resa runt i Ungern, prisnivåerna är låga såväl när det gäller mat och boende som shopping och transporter. Folket i landet är aningen reserverade, men väldigt trevliga och hjälpsamma.

Ungern kan besökas året runt. Storstadssemester i Budapest passar lika bra vintertid som sommartid. Vill man njuta av sol och bad i Ungern så är det dock sommarhalvåret man bör välja. Sommaren kan erbjuda riktigt höga temperaturer, men å andra sidan finns det många sjöar som man kan svalka sig i.

11 Oct 2012