Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Unionens a-kassa - Om du funderar på att bli medlem

Hur är du skyddad vid arbetslöshet? Med en arbetslöshetsförsäkring så får du ekonomin skyddad om du skulle bli uppsagd och arbetslös. En av de största a-kassorna i Sverige är Unionens a-kassa. Det är också en av de få a-kassor som faktiskt växer i dagsläget.

Det är en relativt ny a-kassa eftersom den startades 2008 i samband med fusionen mellan SIFs a-kassa och HTFs a-kassa. Unionens a-kassa är en egen juridisk person och lyder under lagen om arbetslöshetsförsäkring. Med denna artikel tänkte jag ge dig värdefull information om Unionens a-kassa som är värd att veta om du funderar på att bli medlem.

Vem kan bli medlem?

- Du som är anställd i Sverige. - Du som är anställd eller företagare inom teknik- och kunskapssektorerna. - Du som är tjänsteman inom privata företag och organistioner inom handel, transport, ideella organistioner och övrig service. - Du som är verksam inom svensk scenkonst, film, radio, television samt musiker (om du är musiker, artist eller korist så skall du ha genomgått certifierad utbildning)

Vad kostar det att vara medlem?

A-kassans avgift är 140 kr/månad för dig som inte är arbetslös och 97 kr/månad för dig som är arbetslös.

Vad krävs för att få ersättning?

1. Du måste vara arbetslös och inskriven hos Arbetsförmedlingen. Du måste också ha skickat in de blanketter som a-kassan kräver i samband med att du ansöker om ersättning.

2. För att få inkomstrelaterad ersättning krävs att du varit medlem i 12 månader.

Hur mycket kan man få i ersättning?

Ersättningen från Unionens a-kassa är begränsad på så vis att du max får ut 80 % av 18 700 kr per månad. Det blir maximalt 11 000 kr efter skatt har räknats av. Denna ersättning kan du få i maximalt 200 dagar, därefter får du 70 % av 18 700 kr i 100 dagar. Denna ersättning blir väldigt låg för de personer som har en högre månadslön än 18 700 kr.

Därför är det viktigt att du kompletterar din a-kassa med en billig inkomstförsäkring så att du får ett heltäckande ekonomiskt skydd om du blir arbetslös, detta då en inkomstförsäkring gör att du alltid får 80 % av din totala lön.

 

17 May 2012