Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

USB-minnen

USB-minnen är en tillämpning av en teknik som har funnits ett tag. Flash-minne är vanligtvis den lagringsmedia som används i digitalkameror och MP3-spelare. I ett USB-minne används samma teknik för att lagra frivillig data som enkelt kan transporteras från en dator till en annan. Allt som krävs är att varje dator har ett USB-uttag tillgängligt och ett operativsystem som stöder "plug and play". Dessa funktioner har funnits sedan Windows 2000 och framåt. Mac-operativsystem och Linux stödjer båda detta.

För att börja använda ett USB-minne är det första steget att ansluta USB-minnet i en ledig USB-port på datorn. Inga extra kablar eller adaptrar behövs. Omriktaren kommer att visas som en flyttbar disk. Du kan sedan använda denna som en vanlig hårddisk och bara dra och släppa filer till enheten. När överföringsprocessen är över är det helt enkelt till att bara ta bort USB-minnet från USB-porten efter att ha högerklickat och matat ut det. Filerna kommer att finnas på USB-minnet tills du tar bort dem.

Den största fördelen med ett USB-minne är dess möjligheter att spara och överföra data på ett enkelt och smidigt sätt. Det vanligaste USB-minnet har en lagringskapacitet på 4GB. Detta är ca 2400 gånger kapaciteten hos en vanlig diskett som användes en gång i tiden. Denna ökade kapacitet sparar tid eftersom du inte behöver fylla upp flera disketter varje gång du behöver överföra en stor fil. En annan fördel med ett USB-minne är att det förutom ovannämnda egenskaper också är väldigt pålitliga. Disketter hade rörliga delar som du inte behöver oroa dig med USB-minnen.

USB-minnen förekommer vanligtvis som "memorysticks", dvs ett rektangulärt USB-minne som man sticker in i datorn. Detta är ett traditionellt utseende som är väldigt igenkännbart och vanligtvis förekommande inom detaljhandeln. Numera finns även andra olika designade och roliga USB-minnen. Det fungerar precis som ett sticks, men med en rolig design. Roliga utseenden på dessa USB-minnen kan vara t ex en morot, pizzaslice, tärning, piller eller en träbit.

Förrutom roliga USB-sticks finns även USB-kreditkort. Dessa är USB-minnen som har samma form som ett traditionellt kreditkort. USB-kreditkorten får enkelt plats i de flesta plånböcker och du kan ha med det var du än går. På så sätt har du alltid med dig dina filer och kan enkelt plocka fram dem när de behövs utan att riskera att ha glömt USB-minnet hemma. Kortet är i plast med ett litet stick som fälls ut och stoppas in i USB-porten.

 

19 Mar 2012