Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vad är estetisk tandvård?

Estetisk tandvård är ett samlingsbegrepp för många olika ingrepp som alla kan förbättra ditt leende och därmed skapa mer självförtroende hos dig.

Området estetisk tandvård inkluderar nedanstående områden och i många fall kommer en estetisk specialisttandläkare att genomföra en kombination av flera av följande förfaranden som ger dig det perfekta leendet.

Estetisk tandvård – Olika Områden

Tandblekning – Estetisk tandvård ger dig ett vitare leende med hjälp av olika metoder för tandblekning. När du uppsöker en specialist får du ett mer bestående resultat jämfört med att bleka tänderna själv.

Porslinfasader - Porslinfasader kan korrigera väldigt många tandproblem. Detta är egentligen samma sak som skalfasader och innebär att lövtunna skikt skräddarsys och fästs på tandens/tändernas framsida så att de ser vackrare och friskare ut.

Tandimplantat - Tandimplantat är när du vill korrigera/ersätta saknade tänder. Om du förlorat en eller flera tänder finns det idag bra behandlingar som både kan återställa ditt forna utseende och tändernas funktion. Sköter man sitt tandimplantat på rätt sätt kan det hålla upp till 20 år.

Tandbroar - Broar kan ersätta saknade tänder. Om du saknar flera tänder kan det hända att din tandläkare rekommenderar en tandbro. Tandbroar är en bra lösning om du vill återställa ditt naturliga utseende och få hjälp att äta och prata som vanligt igen. Det finns många olika typer av tandbroar och partiella tandbroar.

Tandproteser - Tandproteser kan ofta lösa en mängd tandproblem. En tandprotes är en protes med konstgjorda tänder. "Löständer" är en äldre men fortfarande använd benämning. Några typer är:

  • Helprotes – För ersättning av tandlöshet i hela över eller underkäke.
  • Partiell plattprotes – För ersättning av delvis tandlöshet i över eller underkäke.

Tandfyllningsmedel - Dagens tandfyllningsmedel är mer än de typiska metallfyllningar för våra ungdomar. Tandfyllningsmedel är nu färg till resten av tänderna för ett stort leende.

Kronor - En hel del för ditt leende kan åstadkommas genom kronor.

Kosmetisk tandkötts kirurgi – Ett ”tandkötts leende" eller en "lång tand leende" korrigeras genom tandkötts kirurgi. Ofta är det personer som upplever att deras tandkött eller deras tänder syns för "mycket" vid leende som tar hjälp av detta estetiska tandvårds ingrepp.

Tandreglering – Tandreglering är estetisk tandvård när du vill korrigera sneda eller utstickande tänder. Idag finns det alternativ till den traditionnella tandställningen i form av bakomliggande ”osynliga” tandställningar med mera.

Lycka till med att hitta rätt estetisk tandvård lösning för dig!

 

9 Jan 2012