Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vad är fiberhusk?

Fiberhusk är en hälsokostprodukt som består av nedmalda skal från psylliumfrön. Namnet fiberhusk är egentligen ett varumärke som används av den svenska hälsokosttillverkaren Lindroos, och inte en generell benämning på de malda skalen.

Det finns även andra produkter som också består av malda psylliumfrön, bland annat Finax Psyllium. Fiberhusk har länge varit populärt bland glutenallergiker eftersom man bland annat kan baka bröd och göra pasta utan att behöva använda vetemjöl med hjälp av denna produkt. Fibrerna i fiberhusk fungerar på ett liknande sätt som gluten när det tillsätts i en deg. De binder samman degen och håller vätska på ett sätt som ger bakverken en riktigt bra konsistens.

Eftersom glutenintolerans är en obotlig sjukdom så är man tvungen att lägga om sin kost för resten av sitt liv om man lider av det. Gluten finns i vete, råg och korn vilket gör att glutenallergiker inte kan äta många av de maträtter och bakverk som vi andra tar för givet. Glutenallergiker är istället tvungna att äta mer ris, majs och potatis.

Med fiberhusk kan man dock baka och laga mycket av den mat som annars innehåller mjöl från spannmål, fast utan gluten. Fiberhusk gör det möjligt att göra helt glutenfritt bröd, glutenfri pasta och glutenfria pannkakor. Som man kan läsa på Fiberhusk.n.nu gör det höga fiberinnehållet i fiberhusk dessutom att de glutenfria bakverken och maträtterna blir mycket nyttigare än de med vete- och rågmjöl.

De senaste åren har fiberhusk också blivit populärt bland LCHF-entusiaster som vill hitta alternativ till de kolhydratsrika vetemjölet. Om man följer LCHF så ska man äta lite kolhydrater men mycket fett. Även fiberhusk innehåller knappt något fett alls och så innehåller det även inte heller några kolhydrater, till skillnad från vetemjöl.

Det är därför en väldigt bra produkt att ha hemma i skafferiet om man vill gå ner i vikt. Med fiberhusk kan man göra bröd, pannkakor, våfflor, pajer och en massa andra bakverk utan att de behöver innehålla mycket kolhydrater.

24 Aug 2012