Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vad är livslängden på din bil?

Många undrar om livslängden på bilar har blivit längre när tekniken avancerat, I den här artikeln talar vi om genomsnittslivslängden på bilar, vilka faktorer som spelar in, och hur du kan förlänga den. Så du kan använda din bil i några extra år.

Livslängden på en bil beror på manga olika faktorer, framförallt underhållning och användande. Om du byter ut de bildelar som är slitna kommer livslängden på din bil förlängas betydligt. Tack vare detta är det inte ovanligt att se tio år gamla bilmodeller som fortfarande kör runt på gatorna.

Ålder VS Underhållning

För några år sedan skulle vi aldrig fråga om hur gammal bilen är, eftersom vi vanligtvis bytte in den efter ungefär fem år, för en nyare modell med bättre funktioner. Även idag finns den allmänna uppfattningen: om en bil är över tio år och har kört mer än 200 000 kilometer så bör den bli utbytt mot en ny bil.

I Europa byter 46,48% av förarna bil när den är mellan fem och tio år gammal. Endast 18,55% byter den när den är över tio år. Men om kroppen och de mekaniska komponenterna i fordonet är väl underhållna är det inte nödvändigt att ersätta bilen med en ny modell. Använder du endast bilen i staden och undviker långa resor och dåliga vägar är en bil som är äldre än tio år en möjlig lösning för transport.

Hur kan bilens livslängd öka?

Det finns några sätt att öka livslängden på en bil. Det första steget är att följa underhållningsprogrammet som anges av tillverkaren, för att förhindra allvarliga haverier. Du bör dock alltid veta i vilket tillstånd de olika delarna, som är mest utsatta för slitage, är i. Så som bromsbelägg, luft- och oljefilter, tändstift, däcken, batteriet och spänningsregulatorn.

Kom ihåg att motorn förtjänar extra uppmärksamhet. Utöver de regelbundna kontroller som finns i underhållningsprogrammet, rekommenderas det att du kontrollerar olja och kylarnivåer regelbundet. På samma sätt bör du vara uppmärksam på eventuella konstiga ljud som kan indikera på eventuella problem.

En annan sak som brukar bli försummad, men som spelar stor roll i ökande av livslängd av en bil, är kroppen. Du bör se till att fordonet är skyddat från element som sol, regn och salt, speciellt i områden nära havet, eftersom dessa faktorer kan leda till en för tidig skada. Detta kan du enkelt göra genom att parkera bilen i ett väl täckt garage varje natt.

Slutligen, kom ihåg att när du behöver nya delar är det bästa alternativet att välja originalbildelar, dessa kommer säkerställa bättre fordonsprestanda och är mer hållbara. För din säkerhet på vägen.

22 Sep 2012