Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vad är snyggt i taket?

Den ständiga frågan som man ständigt får från folk är hur man ska inreda sitt tak när det kommer till belysning. Ska det vara snyggt eller ska fokus ligga på funktionalitet? Det är alltid upp till varje person att avgöra, men många vill oftast ha en blandning. Att enbart ha armaturer i taket som har bra funktion, eller att ha dem väldigt snyggt designade, är frågan.

Att ha en designad armatur är något folk eftersträvar. Man vill fånga blickar med all inredning man har i huset, och det går faktiskt att investera billigt i detta. Många säger att design alltid kostar pengar, men man kan faktiskt inhandla sådant till en bra peng. Vill man istället gå på funktionalitet, ligger det till på ungefär samma sätt.

Olika sorters belysning man kan ha i taket är exempelvis plafonder. Detta är som lite större lampor, som oftast har 2 stycken ljuskällor i sig. Det går att byta styrkan på dem, och det är ofta ett skyddshölje runt om ljuskällorna. Ett annat alternativ är att ha belysning på skena. Här sitter det då ofta utbyggda spotlights som som man kan styra placering på själv.

Det går antingen att ha alla i ett hörn, eller ha det utspritt. Det är även väldigt enkelt att vinkla och vrida lampor av denna modellen. Den tredje, men absolut inte sämsta alternativet att ha i taket är inbyggda takspottar, eller spotlights.

Det funkar som en downlight och är väldigt populär framför allt i Sverige. Det finns många olika alternativ, och det kan vara allt från spotlights med fast ljuskälla eller med inbyggd. Det senare alternativet finns bara med LED tekniken.

Nackdelen med detta är att om en lampa mot förmodan skulle gå sönder, så måste man byta ut hela lampan. Man kan då istället ha en klassisk halogenarmatur med en LED lampa installerad i. På så sätt räcker det att byta ut denna vid behov.

1 Oct 2013