Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vad gör man om man drabbas av stenskott?

Den som har kört bil under en längre tid har säkert vid något tillfälle drabbats av ett stenskott som orsakat en spricka på bilglaset. Om stenskottet orsakar en spricka på mer än ca 4-5 mm måste man oftast byta ut sitt bilglas på det berörda stället helt och hållet.

Detsamma gäller om sprickan sitter precis vid kanten på glaset, eftersom detta ökar risken för att glaset spricker. Om skadan uppstått på ett ställe som gör att förarens synfält påverkas måste man också oftast byta ut vindrutan, eftersom föraren av säkerhetsskäl alltid måste ha ett helt ostört synfält.

Vad orsakar stenskott?

Stenskott är vanligast att drabbas av när man kör över 70 km/h, eftersom höga hastigheter kan göra att små gruskorn och annat som fastnat på bilens däck lossnar och träffar andra bilar. Detta händer särskilt ofta om man har däck med många spår där grus och sten lätt kan fastna och sedan slungas iväg mot andra trafikanter.

Stenskottet kan ibland göra så att hela glaset spricker och går sönder, särskilt under vintertid då temperaturskillnaderna kan vara påfrestande för glaset.

Vad kostar ett byte av bilglas

Detta beror på vilken typ av försäkring man har till sin bil. I de flesta fall kostar ett byte av vindrutan mellan 1000 och 3000 kronor, medan lagning av mindre sprickor som uppstått kan gå på några hundra kronor. I de fall man helt och hållet saknar försäkring till sin bil kan en vindruta kosta upp till 10000 kronor. Detta vill man mer än gärna undvika.

Är det lätt att laga stenskottskador?

Så länge det handlar om mindre sprickor är det oftast inga problem att laga stenskottsskadorna. Många mekaniker kan laga sprickan samma dag och det tar oftast inte längre än 30-40 minuter att utföra arbetet. En annan snabb och väldigt enkel lösning är att anlita företaget Mobilglas som lagar stenskott ute på plats.

1 Apr 2013