Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vad kan man göra när det ilar i tänderna?

Att det ilar i tänderna är nog något som de flesta råkat ut för någon gång. Det är obehagligt, men behöver inte alltid vara farligt eller ett symptom på något, men om det ilar i tänderna ofta, kan det vara dags att tänka till lite.

Vad beror då ilningar i tänderna på?

Den vanligaste anledningen är att tänderna kommer i kontakt med något kallt, t.ex. när man äter eller dricker något kallt, eller munnen kommer i kontakt med väldigt kylig luft. Om man då har exponerade ytor på tänderna, frätskador eller liknande, ilar det till.

Man kan därför säga att ilningar i tänderna är ett tecken på att tänderna inte är i riktigt så bra skick som man skulle vilja, och det är därför då en god ide att besöka en tandläkare för att få råd och tips kring hur man kan undvika att det ilar i framtiden. Tandläkaren kan då rekommendera någon slags ingrepp i tänderna, men även att man börjar ta hand om dem bättre.

Vanliga åtgärder som kan göra att man slipper lika mycket ilningar framöver är bland annat:

Att man slutar tugga för hårt

Att man får hjälp mot tandgnissling

Att man undviker att borsta tänderna för hårt framöver

Att man äter mindre mängder sura livsmedel

Att man borstar tänderna mer noggrant och börjar använda tandtråd.

Det finns även särskilda tandkrämer som sägs hjälpa till mot ilningar i tänderna. Vissa av dessa är dock mer effektiva än andra.

Men som sagt, det första du bör göra när du känner att det börjar ila i dina tänder lite väl ofta är alltså att ta kontakt med en tandläkare eller tandhygienist för att göra en undersökning av tänderna. På så vis säkerställer du även att du inte har några andra allvarliga fel med dina tänder som kan orsaka detta.

Att förbättra sin munhygien och skötsel av tänderna bör endast vara ett steg efter detta.

20 Jan 2012