Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vad kostar en badrumsrenovering?

Att renovera badrummet innebär ofta en stor investering samt en hel del jobb och stök. Hantverkare behöver ofta ockupera badrummet under några veckor, och bor man på en liten yta kan detta så klart vara mycket påfrestande. Likväl är det något som alla behöver göra då och då, ibland på grund av att man drabbats av fuktskador och ibland för att man helt enkelt vill förändra rummets utseende.

Hur mycket man måste betala för renoveringen varierar beroende på storlek samt om man måste åtgärda problem med fukt eller mögel. Om man vill ha golvvärme, spotlight-belysning eller en dyrare typ av kakel, innebär detta så klart också att renoveringen blir lite dyrare.

Hur mycket kostar en renovering per kvadratmeter?

Generellt brukar man säga att en badrumsrenovering kostar mellan 15 000 och 30 000 kronor per kvadratmeter. I detta pris ingår kostnad för material, samt arbetskostnad. Om man vill ha exklusivare material eller några särskilda funktioner blir priset som sagt högre.

En del väljer att riva ut det gamla badrummet själva för att spara in på kostnaderna för renoveringen eller för att minska tiden som hantverkarna behöver ha tillgång till rummet. Detta kan löna sig om man vet vad man gör, men risken finns att hantverkarna inte tycker att man har gjort ett tillräckligt bra jobb och själva behöver komplettera utrivningen.

Anlita en firma för hela jobbet

Det kan vara praktiskt att låta en firma ta hand om hela renoveringen, från början till slut. På detta sätt kan man skaffa sig garantier om att jobbet utförs på ett riktigt sätt och att endast ett företag tar ansvar för att renoveringen går som man tänkt.

Det är dessutom lättare att få en uppskattning om hur lång tid det kommer att ta, samt hur mycket hela projektet kommer att kosta. Glöm inte heller bort att man kan få RUT-avdrag på sin badrumsrenovering.

22 Dec 2013