Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vad ska man tänka på då man köper bilsläp?

Man kan få behov av ett släp som kan användas till större fordon vid flera tillfällen. Den som ofta måste transportera bilar och andra maskiner kan dra stor nytta av ett bilssläp som är anpassat till den här typen av transporter.

Idag finns det många fina alternativ men det är viktigt att vara medveten om vad man bör tänka på innan man köper ett släp. Oavsett om man är ute efter ett begagnat eller nytt släp för transport av bil så måste det leva upp till de krav man ställer så att man verkligen får användning av sin släpvagn vid många tillfällen.

Den lagliga aspekten

Det första att tänka på är förstås den lagliga aspekten. Det kan diskuteras en hel del omkring bilssläp och det där med vikten. Folk säger allt möjligt i olika forum på nätet, och om du får rådet att lasta ett mindre släp lite för tungt för att polisen ändå inte har med sig en våg på vägarna så bör du inte lyssna på detta.

Polisen kan givetvis räkna ut den totala vikten på ditt dragfordon samt släpet genom att se på chassinummer och göra ett överslag. Innan du skaffar en ny släpvagn för tyngre transporter så ska du därför bekräfta vilken typ av släpkärra du behöver så att du slipper fuska och ta onödiga risker då det blir dags för transport.

Lasta säkert

Det är också viktigt att lasta säkert. De moderna bilssläpen har gott om fästpunkter i lämmarna, både på insida och på utsida. Det här gör att du kan surra bilen eller den maskin som du ska transportera. Det är bättre att surra för ihärdigt än tvärtom för om lasten börjar röra på sig under färd så kan det få allvarliga konsekvenser.

Den som aldrig har transporterat en bil på släp förr bör se till att få hjälp med att lasta säkert av någon som har den rätta erfarenheten. Det kan vara smidigt att skaffa ett släp med inbyggda ramper så att man slipper pyssla med hemsnickrade konstruktioner som kanske inte håller måttet.

Begagnat eller nytt

Om man ska köpa ett begagnat eller nytt släp för transport av bil är förstås en fråga om budget. Det kostar mer med ett nytt släp men man ska komma ihåg att man med detta har en garanti och att man slipper en massa problem med besiktningar som visar att släpet inte lever upp till kraven.

Om man ska köpa begagnat så är det viktigt att göra detta med kunskap så att man inte betalar för mycket för en släpkärra som kanske redan hör hemma på skroten.

Köregenskaper

Det snackas alltid om köregenskaper hos släpvagnar och det är klart att man måste betänka hur det kommer att fungera när man ger sig ut på vägen med sin last. Betänk när du ska köra och på vilken typ av väg. Året-om transporter och gropiga vägar kräver lite mer än vanliga asfaltsträckor.

Det är bättre att satsa på ett bilssläp som klarar av ojämnheter än att chansa på att lägre kvalitet kommer att klara jobbet. Det här är ju trots allt den typ av släp som man kommer att använda länge och ofta, och då är det alltid bättre att satsa på kvalitet och att tänka långsiktigt.

20 Aug 2012