Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vadå hundtillbehör?

”Ett halsband och ett koppel är väl allt som behövs?”

Känner du igen dig? Nej, jag tänkte väl inte det. Hundtillbehör är hundägarnas förlovade mark. Hundtillbehören är den lilla bonusen vi får efter en riktigt regnig höstpromenad. Hundtillbehör är för oss vad en handväska är för Paris Hilton – magi - och det går inte att få nog.

Man kan inte vänta sig full förståelse från omvärlden men det är inte heller det viktiga. Det viktiga är att vi förstår. För självklart är det så att hundtillbehören i första hand är till för oss själva. För våra hundar spelar det förmodligen inte så stor roll om det nya halsbandet är gjort i nylon, cordura eller bomull. Man kan föreställa sig att färger och mönster inte heller är av största vikt. Att de ska vara sköna och hållbara – absolut – men i huvudsak köper vi dem nog till oss själva. Men det kan man ju inte erkänna.

Vad är det då med hundtillbehör som är så fantastiskt lockande? Är det känslan av att ge något extra till sin hund? Är det nöjet mot andra hundägare att ha den absolut senaste Ruffwear-selen eller är det helt enkelt vårt köpbegär som får en anledning att släppas fritt?

Förmodligen så är det så enkelt som en blandning av allt som står ovan. Ja – det är roligt att köpa nya och bättre hundtillbehör till sin hund. Absolut – vi vill glänsa lite extra på promenaden och i rastgården. Självklart – vi köper för att det är roligt att köpa något nytt.

Sedan får man självklart inte glömma de praktiska behoven av olika hundtillbehör. Åtta hundselar i olika färger och former kan vara onödigt men olika selar för spår, drag och promenader kan vara väldigt nödvändigt. Att köpa två storlekar av samma klövjeväska kan antingen vara dumt eller självklart, beroende på vad du ska göra. Seriösare träning kan kräva enorma resurser i olika hundtillbehör.

Det här ger förstås dig en fantastisk möjlighet att ge svar på tal. Nästa gång någon kritiserar dig för att månadslönen, för tredje månaden i rad, gått åt till att köpa nya halsband och hundtäcken – säg bara så här: ”Min hund behöver det i sin träning.” Då verkar du inte bara kunnig och påläst utan även seriös och ansvarstagande.

19 Apr 2012