Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Våga vägra plasttallrikar

Dags för party? Våga vägra engångsartiklar!

Det börjar bli studentdags, bröllopsdags och många andra festligheter. Våren är fylld av tillfällen för fest och firande. Förra våren reflekterade jag över hur många som använder engångsartiklar som exempelvis pappmuggar, papperstallrikar, plastbestick etc... Detta bör man inte göra och du undrar säkert varför ? Det är ett slöseri med resurser. Men vi har inte något annat val, svarar ni då? Men det har ni faktiskt, svarar jag då.

Här kommer ni få ett tips. Det finns många olika alternativ för att slippa att använda engångsartiklar och här nedanför kommer jag nämna ett par av dessa.

Hyr

Man kan hyra porslin på hotell och restauranger, det är smidigt och oftast ingår det diskning av porslinet. Det finns också speciella cateringerfirmor som hyr ut porslin, då brukar man dock behöva diska det innan man lämnar tillbaka det. Detta alternativ är bra om man vet att man inte har fest så ofta och att man inte har en massa plats för skrymmande tallrikar och glas. Så nästa gång ni har fest, prova att hyra dessa tillbehör.

Köp på loppis

Förra året skulle både grannarna och vi ha födelsedagskalas, jämna år lika med stora fester. Hur vi än räknade och plockade med vårt porslin så fick vi inte ihop det. Vi beslöt oss för att hyra. Men några dagar innan så var jag iväg på en stor loppis. Där hittade jag sextio glas för en krona styck. Jag hittade även sextio tallrikar för tre kronor styck.

Till sist hittade vi bestick för en krona paret. Så för trehundra kronor fick vi porslin så det räckte och blev över. Nu har vi porslin för kommande fester. Det var visserligen olika modeller, olika former och olika mönster på glas, tallrikar och bestick, men gör man en snygg dukning blir det bara roligt med de olika tallrikarna, glasen och besticken. Men framförallt så spar man på naturen.

Så nästa gång ni ska ha fest, spar på naturen och prova att hyra eller köpa begagnat porslin. Det är mycket roligare och snyggare än att äta från papptallrikar, och med plastmuggar kan ni inte skåla så att det klirrar i glasen.

 

26 Apr 2012