Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Välj ett avtal med inköpspris på elen, spara hundralappar!

Precis som med alla varor styrs elpriset av tillgång och efterfrågan. Likt aktiebörsen finns det även en marknadsplats där el från olika marknadsaktörer köps och säljs hela tiden. Många elanvändare är inte så insatta i hur handeln fungerar men det borde de vara. Som konsument ger kunskap möjlighet att sänka sina elräkningar med hundralappar och detta gäller varje månad...

Se över elavtalet

Börja med att se över det aktuella elavtalet som ditt hem har. Där står det hur kontraktet är format och vad elpriset ligger på. Det finns två olika typer av avtal, de med fast kostnad och de med rörlig. Med ett fast elpris påverkas du inte så mycket av snöfattiga vintrar eller torra somrar och räkningarna ligger därmed på en jämnare nivå över hela året.

De rörliga priserna däremot gör att väderlekarna spelar större roll. Hur avtalen är utformade skiljer sig också väldigt mycket åt. En del har sina räkningar jämt fördelade över året medan andra betalar färre gånger med då större belopp varje gång. Vissa belopp är ganska likvärdiga för många medan andra betalar nästan hela elförbrukningen under vinterhalvåret.

El till inköpspris

I takt med att fler aktörer finns på elmarknaden ökar givetvis konkurrensen dem emellan. Många erbjuder nu sina kunder elpriser som är detsamma som deras inköpspris. Givetvis måste även elbolagen tjäna pengar så hur avtalen är utformade är avgörande.

En del har en fast månadsavgift medan andra erbjuder ett friår om en kund tecknar ett bindande avtal. Det går nästan att jämföra med hur avtalen ser ut vid mobiltelefonköp. Det lönar sig alltså att se över vilket elavtal som finns i hemmet, speciellt alla villaägare kan tjäna enorma summor genom att teckna ett nytt avtal till inköpspris.

Så, låt inte den gamla vanan eller latheten hindra er från att spara pengar som kan användas till något betydligt roligare.

4 Sep 2013