Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Välj rätt kuvert till din försändelse

Kuvert finns i många storlekar och för många olika ändamål och innehåll, de vanligaste är C5 som är 162×229mm och C6, som är 114×162mm. Dessa är avsedda att passa till vikta papper i standardstorlekar eller andra kort i de vanligaste storlekarna A4 till A6. Standardstorlekarna anges med ett C och en siffra som korresponderar mot motsvarande siffra för papper, men då med ett A framför. På detta sätt kan man lätt avgöra vilken storlek på kuvertet som passar till ett vikt papper.

Kuvert kan komma med eller utan fönster, en liten plasttäckt ruta med syfte att låta en adress på det papper som ligger i kuvertet skina igenom så att man ska slippa adressmärka kuvertet även på utsidan. Fönstret är ofta tillverkat i nedbrytbart eller brännbart naturmaterial snarare än plast för att underlätta återvinning av kuverten. Materialet kan till exempel vara tillverkat av majsstärkelse som också används för att tillverka biologiskt nedbrytbara kassar som man kan köpa i livsmedelsbutiken.

Tack vare de nya materialen i fönstren så kan kuvert numer sorteras i pappersinsamlingen trots att de är fönsterkuvert. Förr i tiden var man tvungen att dela upp dem. Man tillverkar oftast kuvert av papper, men det finns inga givna regler när det gäller detta. Huvudsaken är att frimärke ska kunna fästas och att adress ska kunna skrivas på kuvertet. De kan förslutas med en självhäftande limremsa eller en som måste fuktas för att lösa upp klistret.

Kuvert kan vara en mycket bra produkt för profilering då det idag finns stora möjligheter att förändra utseende, färg, form och format. Idag är det inte omöjligt att hitta runda, fyrkantiga eller till och med fyrkantiga kuvert när man öppnar brevlådan.

Ett lysande rött kuvert hjälper dig att tydligt särskilja det från övrig post och chansen att din mottagare öppnar det är betydlig större än med ett tråkigt och vanligt vitt kuvert med fönster.

29 Mar 2012