Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Välja domännamn och webbhotell

Vad skall du tänka på när du väljer domän och webbhotell? 

Använd dig av ett domännamn, som reflekterar det du vill synas för. Ett bra exempel på detta är min egen webbplats sokmotoroptimering24.se.

Med detta namnet ser man ju direkt vad det handlar om. Det är ingen tvekan om vad vi vill att denna domän skall ranka högt för. Detta är en svår nisch, så jag rekommenderar inte att du börjar med denna. Det finns betydligt enklare nischer och branscher att marknadsföra sig i. Om du är ny vad gäller att skapa hemsidor och vill få dem att ranka högt på Google, så välj då helst en enkel nisch du kan väldigt mycket om. Då har du stora fördelar när du skall skapa din nya hemsida.

Google tycker om webbplaster som är relevanta och i detta fall spelar ditt domännamn in. Ju relevantare du kan vara, desto bättre. Du kan leta efter ditt domännam på flera olika ställen. Jag brukar använda mig av Loopia eller One för att se om det domännamnet jag är ute efter är ledigt. Det finns en mängd andra domänleverantörer du kan titta hos, men jag brukar hitta de flesta domänändelser när jag kikar hos dessa båda.

Gör en Google sökning, så finner du massor av andra domänleverantörer. Det är relativt billigt att handla domäner. Från 10:- styck upp till ca 150:- kostar det att få sin domän i ett år. Sedan kostar det lika mycket varje år du förlänger. Se bara till att du får ett bra webbhotell, med bra support ifall du får problem. Telefonsupport är ett minimum tycker jag. Det kostar allt från 15 - 100.- per månad med webbhotell.

När du skall välja ett webbhotell, så välj inte bara efter priset. Du behöver använda dig av ett stabilt och välfungerande webbhotell. Har du mycket besökare, så vill du inte att din sajt skall gå ner och vara borta från webben alltför länge om du har ett instabilt webbhotell.

2 Apr 2013