Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Välkända designers

Designers är personer med stor makt över modet. Det är de som bestämmer vilka varor som hamnar hos varuhusen. Långt ifrån alla desigerns lyckas utan det är enbart ett fåtal som klarar sig i den stenhårda konkurrensen.

Beviset på deras framgångar är ett eget modehus eller en egen kollektion. De få som nått framgång har ofta skapat ett banbrytande plagg som blivit väl mottaget, både hos kritiker och allmänheten.

Coco Chanel

Chanel är idag ett av de största modehusen. Det grundades i början på 1900-talet av fransyskan Coco Chanel. Chanel började med att designa hattar men det är fyra andra produkter som gjorde henne till en ikon.

Den första är den lilla svarta klänningen, innan hade klänningarna varit långa. Hon var även den första att lansera en egen parfym, nämligen Chanel no 5. En damdoft som finns i handeln än idag och som Brad Pitt blev världens första man att representera. Den tredje är den klassiska chaneldräkten och sist men inte minst har vi den quiltade väskan som blivit något av en synonym med Chanel. Karl Lagerfeld efterträdde henne, en chefposition han besitter än idag.

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier är mest känd för sina galna och fantasifulla kreationer. Han föddes i Frankrike i början av 50-talet och började sin väg mot framgång hos Pierre Cardin. Jean Paul Gaultiers absolut mest kända plagg är den strut-BH han designade till popikonen Madonna. Han har även designat kläder till ett flertal filmer, däribland Femte elementet.

Vera Wang

Vera Wang kommer från New York och har gjort sig ett stort namn inom modebranschen. Hon började sin modekarriär hos tidningen Vouge men gick sedan därifrån till Ralph Lauren.

Idag är hon den absolut största då det gäller brudklänningar. Flera kända kvinnor har burit hennes klänningar på sin stora dag, Victoria Beckham och Jennifer Lopez är två av dem.

 

30 Mar 2013