Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Var finner jag parterapi i Stockholm?

Att fatta beslutet om att vända sig till en psykolog eller terapeut för att få hjälp med relationen är modigt. Även om vi idag är medvetna om att det kan krävas en hel del arbete för att få en relation att fungera så kan vi uppleva att det är svårt att be en utomstående om hjälp. Den som ofta diskuterar sin partner med vänner bör tänka om. Många gånger så kan tips och råd från välmenande vänner vara det som gör att en relation avslutas, trots att det fanns potential för kärlek och vänskap för resten av livet. Om man istället får parterapi i Stockholm så kan man lösa problemen utan välmenande vänners inblandning. Kanske får man inse att det inte går att rädda förhållandet, men då har man i varje fall möjlighet att göra ett avslut på ett vettigt och värdigt sätt.

Vänner och familj är inte terapeuter!

Det här är något som så många inte tänker på, men det borde vara självklart att vänner och familj inte är terapeuter! Då du inser att din relation inte fungerar och vill ta hjälp med parterapi i Stockholm så är det verkligen inte smart att be om hjälpen från folk som känner er. Det här kan vara människor som förvisso har lång livserfarenhet och som ofta ger fina råd, men i och med att de inte har de verktyg som krävs för att hjälpa två människor till insikt och handling så kan de istället förstöra det fina som fortfarande finns kvar. Det är aldrig smart att diskutera en relation med familj och vänner. De menar väl men har sina egna tankar om vilka ni är och vad ni borde göra. En neutral terapeut kommer inte att jobba med personliga värderingar om er som människor och som par.

Välj en metod som känns rätt

Numera så finns det olika metoder för terapi. Du har kanske hört om metoder som mindfulness som kan ge en ny syn på livet och en känsla av att vara medveten om vad som händer just nu. En duktig terapeut i Stockholm måste ha förmågan att anpassa verktygen utefter er specifika relation. Därför kan det vara bra att vända sig till en person som jobbar med flera olika metoder och stor kunskap om hur dessa kan användas. Börja online och lär dig mer om olika terapeuter i Stockholm, deras arbetssätt, och deras filosofi. Om du tycker att det känns rätt så är det bara att boka ett första möte för att se vad som kan göras.

Tips från andra

Det är klart att man kan lyssna på vad andra som fått hjälp med parterapi säger om en viss terapeut. Duktiga terapeuter har ofta ett gott rykte eftersom de hjälpt människor att hitta tillbaka till en hälsosam och produktiv livssituation. Om det är för känsligt att inför vänner och familj avslöja att du faktiskt söker hjälp med parterapi i Stockholm så kan du alltid få mer information anonymt online.

Delta i forum och se vad andra som fått terapi tillsammans säger. Det är mycket möjligt att du på detta vis får kunskap om en effektiv metod eller får tips om en terapeut som jobbar på ett sätt som passar dig och din partner

2 Oct 2012