Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Var köper man en blodtrycksmätare?

Om man har ett genuint intresse för hälsa så är man säkerligen också rätt informerad om risker med högt blodtryck och vad som orsakar detta. De flesta som lider av högt blodtryck gör det på grund av lättja och felaktig kosthållning, men några har en genetisk faktor som driver upp blodtrycket över det normala.

Har man högt blodtryck och en etablerad kontakt med sin husläkare så vet man också att man regelbundet borde mäta trycket för att se att det inte stiger. Med motion och kosthållning kan man snabbt se att blodtrycket minskar allteftersom, framförallt om man har en egen blodtrycksmätare att använda i hemmet. Det är ganska kostsamt att springa till husläkaren en gång i månaden för att ta sitt blodtryck.

Fördelarna med att ha en egen mätare i hemmet är att man kan göra det vid samma tidpunkt och med stor regelbundenhet. Det är sällan som läkaren kan träffa en vid samma tidpunkt varje månad, och att då kunna göra det i en avslappnad miljö är mycket värt. Det finns ett syndrom som kallas White Coat Syndrome, vilket innebär att patientens blodtryck ökar på grund av att läkare bär en vit läkarrock. Detta slipper du om du gör det i hemmet, och du kan även dela mätaren med din livspartner och på så sätt skapa ytterligare ett incitament för att mäta blodtrycket tillsammans.

Det finns ett flertal stora aktörer på marknaden som tillverkar blodtrycksmätare för hemmabruk. Den absolut största tillverkaren är japanska Omron, och därefter finns AEG, Bosch, Withings och flera mindre tillverkare. Den stora fördelen med Omron är att din husläkare med största sannolikhet vet hur den fungerar då han eller hon har en Omron på sitt kontor. De flesta sjukvårdsinrättningar i Sverige har en Omron, vilket är en stor trygghet både för dig och för sjukvården.

När du ska köpa en blodtrycksmätare ska du inte fokusera på priset utan istället jämföra vad du får för pengarna med andra produkter. Köp inte din mätare i en butik där du samtidigt köper en brödrost, utan satsa på att köpa en där de har djup kunskap i ämnet och där du vet att du bara kan köpa blodtrycksmätare. Ju större utbud desto större möjligheter för dig att välja rätt utifrån dina behov och att du inte behöver köpa på dig något du inte behöver.

Många finesser kanske inte är nödvändiga för en person, men underlättar enormt för dig om du är lite skakig av dig – Omron har en teknologi som kallas för Intellisens som känner av ifall du rör dig för mycket under själva mätningen. Detta kan i så fall göra att mätvärdet blir felaktigt och med risk för liv och lem. Med Intellisens så kan du vara säker på att mätvärdet du får fram är just det värde som du har i det ögonblick du tar mätningen.

Ett stabilt företag ökar också chanserna att produkterna vidareutvecklas och får fler funktioner. Även garanti är något att ta i beaktning. Många små och nya företag överlever inte sina första två år, varefter ett företag med hög omsättning och stark finansiell bas är ett företag du kan lita på.

 

3 Aug 2013