Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Våra barn behöver en ny chans

Många klagar på att skolan tappat mer och mer av sin disciplin. Klasserna i skolan inkluderar allt fler elever och många ungdomar har koncentrationssvårigheter. I alla fall är det många fler barn som uppmärksammas med att ha koncentrationssvårigheter än vad det gjorde tidigare. Allt fler diagnostiseras t.ex. med sjukdomar som ADHD.

Det är visserligen möjligt att metoden för att uppmärksamma när ett barn har ADHD eller någon annan diagnos av koncentrationssvårigheter har förbättrats och att fler barn har uppräckts, men vi bör inte utesluta det faktum att skolans kvalitet också har försämrats.

De senaste åren har det visserligen börjat ställas högre krav på att alla lärare ska vara utbildade lärare, men så är fortfarande inte alltid fallet. Folkpartiet har försökt med många medel för att höja statusen kring läraryrket. De har infört lektorstjänster igen och möjligheten att kunna klättra och göra karriär inom läraryrket har fått en ny vändning. Förhoppningsvis kommer dessa förändringar att ge positiv effekt, men det återstår att se. Det kommer att ta lång tid innan vi får se något verkligt resultat. Det måste i princip ske ett paradigmskifte, kanske tillbaka till hur det var förr i tiden, innan skolan förhoppningsvis blir helt bra igen.

En lösning som gynnar alla unga

En kortsiktig lösning på problemet i skolan som förbättrar situationen för de barn som idag har det svårt är läxhjälp. Regeringen införde för några år sedan RUT-avdrag för hushållsnära tjänster. Inom detta skatteavdrag ingår 50% avdrag för barnpassning, där även läxhjälp ingår för elever som går i grundskolan. Detta är ett utmärkt exempel på hur barns studieprestationer kan förbättras via subventionerad hjälp.

Dessutom är många av de som är lärare inom studiehjälp ofta unga studenter som behöver extrajobb. Detta ökar alltså antal arbetstillfällen för unga och minskar således på ungdomsarbetslösheten i landet. Unga studenter hjälper barn till framgång helt enkelt. Låt det fortsätta så!

 

23 Feb 2012