Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Våren är högsäsong för stenskott

Mars är månaden då snön vanligtvis börjar smälta bort i Sverige. När detta sker kan variera kraftigt från år till år beroende på snömängden, men för det mesta sker det under denna månad. Då snön smälter bort lämnas marken och vägarna bara, men gruset som har använts för att göra vägarna säkrare på vintern ligger fortfarande kvar.

Mycket grus på vägarna i kombination med vinterdäcken som fortfarande sitter kvar på bilen innebär en hög risk för stenar som sprätter omkring hejvilt, och i värsta fall orsakar ett stenskott på just din bilruta! Det är med andra ord inte alls konstigt att flest skador på bilrutor sker just under denna månad då vintern övergår till vår.

Enligt siffror från försäkringsbolaget If sker så mycket som 55 procent mer glasskador orsakade av stenskott i mars än under andra månader på året. Det är ett högt procenttal vi pratar om!

Det finns flera faktorer som bidrar till att det har blivit allt vanligare med stenskott nu än förr. För det första så är det fler bilar ute i trafiken nu än tidigare, men de moderna bilarna är även sämre utrustade mot stenskott.

Många nya bilar har sina bakhjul placerade väldigt långt bak och saknar stänkskärmar, vilket innebär att risken för att stenar och grus ska fastna i hjulen och flyga iväg och träffa något av de fordon som kör bakom är mycket stor. Många biltillverkare väljer även att förse sina bilar med tunna glas som är sämre rustade för att ta emot dylika smällar, vilket gör att de lättare får sprickor.

Det bästa sättet att undvika stenskott är att hålla ett tillräckligt långt avstånd till bilar som kör framför en. Om olyckan ändå skulle vara framme är det bäst att laga stenskottet så fort som möjligt. Se vilka stenskott som du kan laga på Laga-stenskott.com som är en sajt som handlar om just stenskottslagning.

10 Jul 2013