Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Varför anlita en barnvaktsförmedling?

Att släppa in en okänd person i sitt hem som ska passa ens barn kan för många människor verka främmande. Många är bara vana vid att lämna bort sina barn till familj och vänner. Det känns för de flesta tryggt att lämna barnen till någon man känner väl. Då vet man att man kan lita på att den personen kan ta hand om ens barn på bästa sätt.

Förr i tiden var det vanligt att man bodde flera generationer tillsammans. Mor- och farföräldrar som inte längre kunde arbeta stannade i hemmet och såg efter sina barnbarn när föräldrarna utförde sitt arbete. På så sätt blev även de gamla försörjda, detta långt innan ATP och folkpension uppfanns.

De som inte hade föräldrar i närheten kunde slå sig ihop med t.ex grannar och passa varandras barn. Eller så kunde äldre syskon passa de barn som var yngre. Så här såg familjestrukturen ut i det gamla bondesamhället. Den följde till stor del även med när industrialismen fick människor att flytta till städerna. Nu när utvecklingen leder oss mot ett tjänstesamhälle börjar denna struktur att lösas upp.

Vi rör på oss allt mer. Många flyttar mellan olika städer. Kanske man stannar i den stad man studerade i eller så dyker det upp ett intressant jobb i en annan del av landet. Detta gör att alla inte har sin släkt eller gamla vänner nära som kan hjälpa till med barnpassning. Även om man träffar nya vänner är det kanske inte alltid så lätt att känna att man kan kräva barnpassning av dem.

Har man svårt att hitta en barnvakt i sin närhet eller om man inte vill kräva eller belasta sina nära för mycket är det ett bra alternativ att anlita en barnvaktsförmedling.

Barnvaktsförmedlingar har ett stort utbud av erfarna barnvakter som kan ställa upp både planerat och med kort varsel. Barnvakterna kontrolleras noga innan de anställs så att man som förälder kan känna sig trygg. Följande saker brukar alla förmedlingar kontrollera innan barnvakten anlitas:

  • Förmedlingen googlar den sökandes namn för att få en uppfattning om vad det är för typ av person.
  • Barnvakten måste vara över 18 år.
  • Barnvakten måste ha tidigare erfarenhet från barnpassning.
  • Referenser.
  • Utdrag ur belastningsregistret.
  • Att personen är ansvarsfull och pålitlig

Allt detta gör förmedlingen för att den som är förälder ska kunna känna sig trygg med att lämna sina barn till en barnvakt från förmedlingen. Barnvaktsförmedlingen betalar även alla skatter och avgifter samt tecknar särskilda försäkringar för ett extra skydd. De flesta utbildar också sina barnvakter i HLR och första hjälpen/olycksfall för barn.

Om man bor i Stockholm eller Göteborg finns ett stort utbud av olika barnvaktsförmedlingar. De som bor i mindre städer har än så länge inte lika många att välja på. Men även mindre städer som Örebro, Helsingborg och Kalmar har numera egna förmedlingar som erbjuder barnpassning.

Behöver du en barnvakt i Västerås kan du t.ex anlita Alfred & Alva Barnvaktsförmedling. Det finns även en del städbolag som erbjuder tjänsten barnpassning.

Men det viktigaste med att välja rätt förmedling och barnvakt är att man som förälder känner sig trygg och att barnvakten tycker om ens barn!

15 Dec 2012