Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Varför behöver man ett patent?

Jag läste en gång en berättelse om en skolklass som var på besök på en polisstation. Plötsligt frågar ett av barnen om det bara var poliser som fick vara i omklädningsrummet. Polisen som guidade dem svarade ja och fick följdfrågan: Men varför finns det då hänglås på skåpen?

Det ger en liten tankeställare, men svaret är uppenbart. Man kan inte lita på någon, och allra mest är detta aktuellt när det handlar om pengar. Har du en uppfinning eller ett varumärke som du vill kunna tjäna pengar på så måste du skaffa ett skydd. På samma sätt som polisen har hänglås på sina skåp måste du ha ett skydd på dina idéer och produkter. Lösningen är att söka patent med hjälp av en patentbyrå. 

Låt en expert hjälpa dig

Du kan givetvis ansöka om patent, eller varumärkesskydd, på egen hand. Det är bara att kontakta Patent & Registreringsverket och be om korrekta blanketter. Sen ska de fyllas i på ett korrekt sätt så att det inte finns några kryphål. Eller så anlitar man en expert. Bjerkéns Patentyrå till exempel. De är mycket erfarna och kan upprätta alla de dokument som krävs för att skydda dina varor från kopiering, eller dina uppfinningar från stöld. 

Alla som har en ny idé eller produkt måste ansöka om patent, annars är risken extremt hög att någon annan stjäl den och tjänar pengar på det du lagt ner timmar, dagar, veckor eller till och med år på att skapa. 

2 Dec 2019