Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Varför blir vi sjuka?

Alla blir väl sjuka då och då, från allergier till cancer. Fast vad tror du en sjukdom är egentligen? De flesta jag mött har vanligtvis uppfattningen om en sjukdom som något självständigt, nåt som anfaller dem och tar över dem. Det är ju så det känns oftast. "Fy! Nu kommer en förkylning igen! Typiskt!"

Men de flesta vet inte att en sjukdom egentligen är vår kropps metod att hantera något som inte ska vara där. Som en mussla gör en pärla av ett sandkorn som kommit in i skalet är sjukdom en bra metod din kropp använder att försöka eliminera en främmande substans.

Detta kallas toxiner, ett uttryck du säkert hört slängas omkring i olika populärmedia och damtidningarnas hälsobilagor. Toxiner kan vara i stort sett vad som helst som din kropp inte behöver utan måste eliminera. Urin, svett, avföring, snor, utandningsluft, etc. Ja, allt vi anser vara äckligt, är sätt kroppen gör sig av med.

Nu har såklart alla system en maxkapacitet och kroppen likaså. Kroppen kan att eliminera toxiner men är danad för en miljö utan föroreningar, avgaser, raffinerat socker, färgämnen, plast, kemiska hushållsprodukter, tobak, E-medel, konserveringsmedel, sötningsmedel, MSG, industriavfall och McDonalds.

Med tanke på att du nästan inte kan ta ett andetag, röra vid nåt, äta nåt, eller använda någon produkt utan att få i dig ämnen kroppen inte gillar - toxiner - är det inte konstigt ifall vi lätt hamnar över vår maxkapacitet. Kroppen klarar inte av att eliminera allt. Så vad händer då? Då börjar den lagra skräpet i kroppen, t.ex. i fettet.

Som en pool som ingen rengör blir det ett inte så inbjudande ställe. Men ibland tycker kroppen att nu klarar den inte mer, och börjar ett akut utrensande. Och det är dessa kraftiga kroppsliga funktioner - hosta, snuva, infektion, eksem, att kasta upp, akut toabesök etc. - som vi betraktar som en "sjukdom".

Så en sjukdom är för det mesta en kroppslig reaktion på toxemi och bör trots att det känns jobbigt välkomnas och hjälpas på traven. Därför är regelbunden detox en underbart bra hjälp för hälsan. Att hjälpa en sjukdom att ha sitt lopp snabbare verkar kanske inte lika lätt som att bekämpa symtomen, fast du kommer bli glad till slut. Om man dämpar symtomen flyttar man bara besväret till en annan tid och plats. Det kommer tillbaka, kanske i en annorlunda, mer farlig form.

Sjukdomar suger, men om du vet hur du ska ta hand om dig själv kommer du få ett bättre immunsystem och inte behöva plågas av dem så ofta. Med regelbunden detoxifiering och goda matvanor kommer du långt.

Kom ihåg: Ett hekto av förebyggande är värt tusen kilo av läkande!

 

27 Aug 2012