Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Varför hundsaker är mer intressant än det mesta

Gå ner på stan och leta upp närmaste café, gå fram till en person som ser allmänt trevlig ut och fråga vad den personen tycker är intressant i livet. Du kommer förmodligen få ett svar i stil med ”nyheter”, ”mina barn” eller ”bilar/cyklar/vandring/annat fritidsnöje”.

Har du oturen att fråga en filosofistuderande så får du säkert någonting ännu värre som svar. ”Känslan av en soluppgång på natten” eller någonting annat pretentiöst.

Poängen är i alla fall att du snart kommer märka att ingen svarar att hundsaker är det mest intressanta i deras liv.

Om man jämför nyheter, barn och bilar (filosofi tar vi inte med i jämförelsen då allting alltid är mer intressant än filosofi) med hundsaker så kommer hundsaker alltid att vara det mest intressanta. Även om inte alla inser det. Här kan du läsa en kort och korrekt lista med förklaringar till varför det är så. Vi kallar den för varför hundsaker är mer intressant än det mesta, särskilt barn.

Nyheter Beyoncé har köpt en ny baddräkt, Gunnar i Östervåla fick sin trädgårdstomte stulen, Obama sa någonting dumt efter ett tal och ett hotell ska byggas i en stad som man inte visste om att den fanns. Ja, det där med nyheter var ju intressant.

Självklart så finns det nyheter som är både viktiga och intressanta men ärligt talat – hur mycket plats får de egentligen i tidningen? Nej, tacka vet jag hundsaker! Där kommer det nya saker så gott som dagligen och inte upprepningar av gamla saker, som med nyheter.

Här pratar vi inte om kändisar som har börjat på nya bantningskurer, här pratar vi om helt nya modeller av hundselar som är sydda i neopren, cordura och bomull. Riktiga nyheter med andra ord.

Barn Problemet med barn är inte så mycket barnen i sig, det är föräldrarna som har fått för sig att just deras barn är så otroligt intressanta på något sätt. Det är de inte. Alla barn låter, sover, skrattar och lär sig gå. Har man hört om det en gång så vet man ganska mycket hur det går till – när en förälder då ska berätta om sin sons/dotters första fis så är nyhetsvärdet sedan länge rätt försvunnet.

Med hundsaker däremot, där kan upprepningar faktiskt vara både positivt och intressant. Man kan prata om saker som hände under senaste promenaden till hundrastgården. Kanske kan man diskutera den nya bajspåsehållaren man har provat. Till och med fästingar och fästingplockare är intressanta ämnen. I alla fall om man jämför med bilar.

Bilar ”Det här är en P48-motor med högtrycksreglage och snabbgassystem.” Jaha, okej. Sådant här kan självklart vara intressant i rätt persons öron men i det stora hela, hur intressant är det egentligen? För att bilar ska vara intressant så krävs det alltså att rätt person lyssnar, så är det med hundsaker också.

Om man med ”rätt person” menar ”alla personer i hela världen”. Medan de flesta kopplar bort hjärnan när pratet om förgasare och servosystem kommer igång så lystrar alla när hundsaker kommer på tal. Vem vill inte höra om den gulliga valpen som skällde i sömnen? Om den nya hundselen som precis släpptes? Om skillnaden på Ruffwears gamla och nya klövjeväskemodeller?

Om slutsatsen inte är tydlig än så säger vi det i klarspråk nu – hundsaker är, och kommer alltid att vara, det mest intressanta som finns. Oavsett vad folket på stan säger.

 

13 Jun 2012