Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Varför jag investerar i aktier och andelar

De flesta av oss är rädda när det gäller att investera i aktier och andelar. Vi blir rädd av den terminologi som används och det hektiska tempot i aktiemarknaden. En annan faktor som skrämmer bort nybörjarinvesterare är deras familjer och vänner.

Men vad de inte berättar för dig är att investerarens strategi och val spelar en mycket viktig roll. Idag ska vi titta på varför aktiemarknaden är en perfekt investeringsdestination.

Förstå hur man kommer in på aktiemarknaden

Det enskilt största misstaget nybörjarinvesterare gör är att de aldrig riktigt förstår hur de ska börja investera på aktiemarknaden. För att komma in på aktiemarknaden, bör du först besöka en investeringsrådgivare eller en börsmäklare. Be dessa personer att ge dig råd om aktier och andelar och hur man kan investera i dem. Be dem att berätta på ett enkelt sätt.

Skulle du inte förstå något begrepp, be dem att förklara det. Att ha rätt information kommer att ge dig den kunskap som krävs för dina initiala investeringar.

Börja med att investera i företag som du vet är stabila

Alla läser tidningen. Alla ser på nyheterna. Alla av oss har en rättvis uppfattning om företagen som gör affärer i landet. Som nybörjarinvesterare, starta din initiala investering genom att investera i bolag som du vet inte kommer att kollapsa över en natt.

Detta kommer att bygga upp ditt självförtroende och skydda din investering. Sedan kan du börja följa bolaget på ekonominyheterna och jämföra resultatet med hur dina aktier presterar. Detta kommer att ge dig kunskap om vilka faktorer som påverkar aktier positivt och vilka faktorer som påverkar dem på ett negativt sätt.

Bygg upp en diversifierad portfölj

För att maximera dina vinster, bör du ha en portfölj som omfattar olika företag från olika branscher. Återigen bör du rådfråga en börsmäklare eller placeringsrådgivare för att bygga din portfölj. Den idealiska portfölj bör ha en kombination av högrisk- och lågriskaktier.

Detta kommer att säkerställa att du kan tjäna snabb avkastning när aktierna är på topp och ändå skydda din avkastning när börsen är på en nedåtgående trend.

Ignorera inte utdelning eller långsiktiga vinster

Ett annat vanligt misstag de flesta nybörjarinvesterare gör är att de förbiser företag som erbjuder dem bättre avkastning på lång sikt och företag som erbjuder utdelning till investerare. I själva verket borde investerare ha båda typerna av företag på sin portfölj.

Genom att ha ett företag som ger utdelning, får du tillgång till regelbunden avkastning på dina investeringar. Genom att ha ett företag som delar upp avkastning över en längre period, ser du till att du fortsätter att få avkastning långt efter investerare som har ignorerat dessa företag slutar tjäna avkastning.

Förstå när du ska sälja och när du ska köpa

En av de viktigaste strategierna när det kommer till att sälja och köpa andelar är timing. Denna strategi är den främsta orsaken bakom att investerare tjänar miljoner eller förlorar miljoner. För att komma in i rätt tid med din transaktion och avsluta på rätt sätt, måste du göra dina läxor.

Ekonominyheterna är en mycket bra och stabil källa på presentationen av ett företag. Faktum är att många finansiella nyhetssändningar nämner tydligt när investerare ska sälja en aktie och när de ska köpa en aktie.

Som ni kan se, är aktiemarknaden inte en plats med skräck och fasa. Så länge du är vaksam kan du tjäna en anständig summa via denna väg.

Om du vill lära dig mer och hitta information om aktier från DanskeInvest kolla in den här webbsidan. Du kan läsa mer om företaget och deras tjänster på deras officiella hemsida: http://www.danskeinvest.se.

 

27 Dec 2013