Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Varför ska man vara med i facket?

Argumentet som används för att inte välja att vara med i ett fackförbund brukar vara att det idag finns lagar som styr arbetsrätten. Det är sant, det finns lagar som skyddar de anställda i olika lägen. Problemet med det är att lagar kan ändras med tämligen kort varsel, och skulle det hända kan man plötsligt stå utan rättigheter alls. Om man istället väljer att se sitt fackliga medlemskap som en slags försäkring så blir det enklare att motivera varför man ska vara med. Denna försäkring ger dig inga pengar, för det har vi ju A-kassan, utan istället försäkrar den att anställda alltid har någon att vända sig till om det skulle uppstå problem eller en konflikt. Utan dagens fackförbund skulle det teoretiskt vara möjligt för ett företag att halvera de anställdas löner, med hänvisning till lönsamheten. Skulle ett sådant förslag dyka upp idag, skulle facket genast stoppa det. 

Vilket fackförbund ska man vara med i?

Det står dig fritt att välja fackförbund, men det finns alltid en poäng i att välja det förbund som är starkast på just din arbetsplats. Ju fler som är med i ett och samma förbund på samma arbetsplats, ju starkare blir ni som grupp vid förhandlingar. Vill du veta mer om de olika fackförbunden i Sverige kan du besöka https://facket.net/ där du kan läsa mer om Sveriges olika förbund. Där hittar du också kontaktinformation till de olika förbunden om du har frågor. 

28 Mar 2019