Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Varför väljer företag att jobba med laserskärning?

Laser är ett ord som de flesta känner till men det är inte alla som vet att det faktiskt står för Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Det här förklarar vad det handlar om men inte varför så många företag väljer att jobba med laserskärning för tillverkning av komponenter av olika material.

Det finns så många fördelar med lasertekniken både för tillverkare och kund, och det här gör att man kan försvara att laserprocessen trots allt är så pass kostsam. Låt oss titta lite närmre på de fördelar som finns med laserskärningen och som leder till att många företag väljer denna arbetsmetod framför andra möjliga beskärningstekniker som till exempel gasskärning och vattenskärning.

Kostnadseffektiv beskärning

Alla företag som jobbar med tillverkning och produktion är förstås intresserade av en kostnadseffektivitet. Man kan kanske inte dra ner på kostnader vad gäller den typ av material som man använder. Vissa projekt kräver att man använder sig av metall som klarar av den påfrestningen som utomhusmiljöer och flitig användning kommer att utsätta den för.

När man använder sig av laserskärning så kan man minska på den yta av material som man använder sig av. Då det handlar om dyra metaller så är detta otroligt kostnadseffektivt, och man slipper betala för material som går direkt till sopstationen.

Snitt, hål eller mönster

En annan viktig anledning till att man använder sig av laserskärningen är att den är mycket flexibel. Med en laserbeskärare så kan man utföra många olika slags moment. Man kan skapa snitt som skär hela vägen eller delvis genom metallen för att skapa enklare vikning. Det går också bra att stansa hål som är perfekt utformade och som hamnar på rätt plats.

Snitt-tekniken lämpar sig även väl för mönster och därför är det numera många som väljer att ta fram skyltar med hjälp av lasermaskiner. Det blir snyggt och man tar hand om den kompletta produktionen i en och samma maskin. Gasskärning ger något grövre snittytor. Vattenskärning ger framför allt en mindre uppvärmning varför vattenskärning är bättre än både laser- och gasskärning när man skär i material som är värmekänsliga.

Många företag jobbar med alla tre skärtekniker. Anderssons Mekaniska verkstad och Klöfver är två företag som jobbar med skärning av olika slag. På Gnosjöregionens officiella hemsida så kan du hitta en samling av företag som jobbar med skärande bearbetning.

Små eller stora produktioner

Det är klart att man kan se de stora besparingarna på lång sikt då man jobbar med stora volymer, och man kan se att minskat svinn verkligen leder till en bättre budget. Samtidigt så ska man betänka hur laserteknikens snabbhet lämpar sig för små såväl som stora projekt. Ett företag som jobbar med laserbeskärningen kan hjälpa den som behöver en enkel prototyp såväl som den som behöver tusentals exakta kopior.

Snabb produktion, snabb leverans

Snabb produktion innebär förstås snabba leveranser och det här gör att tillverkaren kan ta på sig många olika projekt inom en kortare tidsperiod. För kunden så är fördelen uppenbar. När man är klar med sin ritning eller prototyp så kan man mycket snabbt ha sina komponenter redo för montering.

Ledtider som är korta gagnar alla inblandade och detta är också en av de största anledningarna till att så många företag väljer laserskärning som beskärningsteknik. Inte nog med att produktionen blir klar snabbt, man får även ett resultat som är exakt och hållbart.

31 Aug 2013