Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Varför visdommar ?

Varför visdommar, frågade den lilla dinosaurien Petri i barn tv-serien "Landet längesedan". Ja, varför vänder vi oss till visdomsord och visdommar? Antagligen för att visdomsord har något fundamentalt med sig som vi kan bära med oss genom livet. Min favorit är:

Jorden är rund

Det vill säga karmalagen - allt du sänder ut i universum kommer att komma tillbaka och bita dig i rumpan. Även om jag inte tror på ödet eller att något "är bestämt" så tror jag på att du skapar din egen verklighet och om du skapar en verklighet där du sviker och luras - ja, då kommer du att bli sviken och bli lurad tillbaks.

"Jorden är rund" är ganska bra att tänka när man känner för att hämnas och flyga ut över någon när man blir arg. Det är ett bra visdomsord att ta med sig när du behöver gå ifrån en situation och väljer att göra det med huvudet högt. Här är visdomsordet ett bra stöd i vardagen så att säga.

Ett annat favorit visdomsord är:

Bättre sent än aldrig

Vi lever i en värld där vi har blivit besatta av att prestera. Vi jobbar oss själva sönder och samman men om man inte hinner är det så farligt att låta någon liten sak vänta en dag eller två? Man kommer säkerligen, någon gång under livet, att misslyckas att möta en deadline. Då gäller det bara att välja och prioritera vilka saker som faktiskt kan vänta. För det är bättre att komma lite sent än aldrig.

Vi har ofta så många järn i elden att vi tappar fokus på det som är viktigt och försöker att hålla upp fasaden som perfekta supermänniskor. Men är du inte heller kompis och kollega med någon som misslyckas och lyckas precis som du ? Överpresterande supermänniskor tenderar att bli riktigt ensam.

Vi har mycket att lära oss av visdomar - även om de kommer från en helt annan tid eller plats så kan de fortfarande hjälpa oss att hitta rätt i livet. För livet består av en hel massa vägval och det är lätt att gå vilse och därför kan visdomar hjälpa oss att hitta rätt igen.

Men kanske hade den lille Petri rätt i att "För att mamma säger så" är den största visdomen av de alla.

17 Apr 2012