Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Världen samlas i London i år

London lockar vanligtvis miljontals besökare varje år, men i år kommer man troligtvis att bryta alla tidigare besöksrekord. Bland annat står London värd, för tredje gången i historien, för sommar olympiaden denna sommar. Storbritanniens huvudstad, som redan har långt över 13 miljoner invånare i hela storstadsregionen, är världens tredje mest besökta stad. Detta fastän London är känd världen över som en regnig och grå stad – detta är dock långt ifrån sanningen, speciellt på sommaren.

Då skiner solen över stadens många vackra parker och London-borna kommer ut för att njuta av solen på gräset och på gatorna, tillsammans med alla tillresta besökare. Förutom sol, olympiad och Londons många permanenta attraktioner, sker ett antal andra viktiga evenemang i London år 2012.

Ett viktigt datum att lägga på minnet för det kommande året är Drottning Elizabeth II 60-års jubileum på tronen. Diamantjubileet firas under en långhelg i början på juni, den 2 – 5 juni för att vara mer exakt. För alla oss som inte är inbjudna att fira på Buckingham Palace kommer vi iallafall att kunna följa firandet bland annat under en kortege den 5 juni.

Om helgen följer tidigare mönster kommer Storbritanniens rojalister att samlas utmed Pall Mall med flaggor och blommor från tidigt på morgonen, så som de senast gjorde för Prins Williams bröllop. Drottning Elizabeth är dock inte monark bara i Storbritannien, utan även i 15 andra länder som alla är del av Commonwealth, däribland Nya Zeeland, Kanada, Australien och Jamaica. Förvänta er ett riktigt kalas!

Efter diamantjubileet följer firandet av World Pride festivalen i London. World Pride, fokus för hela världens HBT-människor, har tidigare firats i Rom 2000 och i Jerusalem 2006. Den 7 juli kommer en rekordstor Pride parad att gå genom London med sedvanlig musik, spektakulära kostymer och smittsam glädje.

Vare sig du är med i paraden eller står vid sidan om är detta en händelse som inte får missas! Soho står som vanligt värd för festivalen, men evenemang återfinns runt om i staden under 14 dagar omkring den 7 juli.

Sommarolympiaden och de efterföljande Paralympiska spelen, är dock årets viktigaste händelse i London. Med start om drygt 80 dagar, den 27 juli – 12 augusti, är detta även årets största sport och TV händelse. Är man på plats i London kan man självklart njuta av atmosfären och spänningen på plats, antingen inne på arenorna eller i en av de många parker där storbildskärmar med live sändningar kommer att installeras.

Ett sista minuten besök till London, eller en längre planerad vistelse, är varmt rekommenderad under denna tid. Vill man vara på plats under en längre tid och insupa hela sommarens festliga stämning kan en språkkurs vara den perfekta kombinationen av studier och fritid.

Språkresor för vuxna erbjuder en flexibel och inspirerande studieform som enkelt kan anpassas efter ens egna behov. För mer information om de olika kurser som erbjuds i London i sommar, besök Studentum eller ESL studera utomlands.

Med ett stort antal lågpris flygbolag som opererar mellan Sverige och London är det ofta lätt att finna prisvärda flyg och med couch surfing eller vandrarhem är det även möjligt att bo billigt.

8 May 2012