Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Världens sämsta bilist?

Ingenting kan få en människa att känna sig så värdelös som en körkortsutbildning. Det är inte att lätt att ta körkort i det land som heter Sverige. I många städer ligger snittet för en lyckad uppkörning på första försöket under 50 % (i min egen hemstad var siffran 43 % när jag försökte - och misslyckades - första gången). Många vallfärdar till mindre städer för att statistiken ser bättre ut där.

Vissa har helt enkelt inte rätt anlag för att bli duktiga på att köra bil. Jag själv saknar exempelvis helt rumskänsla. Jag vet inte hur jag ska styra bilen för att komma in rätt på en parkeringsplats, till exempel. I synnerhet om processen involverar att backa och svänga bilen samtidigt.

Därtill förmådde jag aldrig att starta i backe, eller få den rakt igenom dötråkiga teorin att faktiskt stanna i hjärnan. Vidare hade jag en grym gammal ambulansförare till lärare, som var kall och dryg och inte gjorde annat än att förstöra mitt självförtroende.

Det är en sanning att det finns väldigt liten tolerans för misstag under uppkörningen. Allt du inte gör helt rätt får du testa igen, och misslyckas du då så är du körd. Detta kan ha och göra med att kolla backspegeln vid exakt rätt tillfälle till att inte bromsa in för tvärt vid ett övergångsställe.

Teoriprovet är en pina i sig, och i synnerhet är det svårt för de som inte är svenskar eller på något sätt har sämre erfarenhet av svenska språket. Frågorna försöker verkligen lura en! De är designade att vara svårare än de flesta delar av verkligheten. Och det är väl i och för sig inte mer än rätt att det är så. Men det är ju jobbigt som tusan! Själv kuggade jag första teoriprovet med en poäng - trots att jag pluggat länge och väl!

Är du en sådan som jag som bara känner att körkortsutbildningen är en börda - läs om att ta körkort - hur man ska göra och hur man inte ska göra - på JagKanInte.se! Titeln på artikeln, och på alla andra artiklar på sidan, är inspirerade av människans eviga okunnighet, och ämnet tacklas också från okunnighetens perspektiv.

14 Aug 2012