Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Varsel om uppsägning

I media märker man nu att varsel om uppsägningar ökar. Inte sedan 2008 har det varit så mycket varsel som nu. Senast i raden av företag som beslutat att skära ner på personal är det stora företaget SSAB. Att förlora jobbet kan innebära en mindre katastrof för en privatperson om denne inte redan har ett nytt jobb som man kan gå till direkt efter att anställningen avslutats.

I dessa situationer är det därför viktigt att man tecknat rätt försäkringsskydd i förebyggande syfte. För det första så är det viktigt att man ordnat med ett medlemskap i någon av Sveriges a-kassor (om du vill läsa mer om respektiva a-kassa så kan du besöka sajten a-kassa.net).

Ett medlemskap i någon av a-kassorna ger ett komplett ekonomiskt skydd för de som tjänar upp till 18 700 kronor i bruttolön (lön innan skatt). Full ersättning från a-kassan kan utbetalas utifall den "försäkrade" uppfyller a-kassans villkor, vilket exemplevis inbegriper att man måste ha varit medlem i 12 månader. Har man inte uppfyllt denna regel så kan man få en mindre ersättning, men alltså inte full ersättning.

De flesta på dagens arbetsmarknad har dock en lön som överstiger a-kassans tak på 18 700 kr och för dessa gäller att man kompletterar a-kassan med en försäkring som brukar benämnas som inkomstförsäkring.

Hos vissa fackföreningar så ingår denna försäkring i medlemskapet och för dem som inte är medlem i något fackförbund så går det bra att vända sig till någon privat försäkringsmäklare eller försäkringsbolag som erbjuder detta skydd. I vissa fall så kan man även vända sig till sin bank för att teckna ett så kallat "låneskydd".

Detta låneskydd betalar iallafall lånekostnaderna om man fölorar sitt jobb. Dessa "låneskydd" brukar dock vara något dyrare än rena inkomstförsäkringar. Fördelen är att de även kan gälla vid sjukskrivningar, men det är ju ett helt annat försäkringsmoment än arbetslöshet.

12 Oct 2012