Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Viktiga frågor vid köp och finansiering av sommarstugan

Det finns oerhört många anledningar till att köpa en sommarstuga eller ett fritidshus. Många förknippar ordet sommarstuga med sol, bad och fiske medan andra tänker på möjligheter till vackra trädgårdsodlingar, skogspromenader eller avslappning.

I denna artikel tar vi upp några av de många saker man måste tänka på när man ska köpa en sommarstuga så som till exempel läge, pris och hur man kan låna pengar till stugköpet.

Bestäm storlek, skick och prisintervall

Om man är intresserad av att köpa en sommarstuga så måste man först och främst fundera på några viktiga saker. Dels måste man bestämma sig för vilket skick man vill att sommarstugan man köper ska ha. Vill man ha en helt nyrenoverad stuga, eller är man så pass händig att man vill renovera sin stuga själv?

Hur stor vill man att stugan ska vara? Det finns sommarstugor med väldigt varierande storlekar, och någon kanske föredrar att köpa en liten stuga på omkring 40 kvadratmeter medan någon annan vill ha en större stuga på över 100 kvadratmeter.

Man måste också bestämma sig för hur mycket sommarstugan får kosta. En sommarstuga kan kosta allt ifrån 10.000 kronor och upp till långt över miljonen beroende på vilket skick, vilket läge samt hur stor sommarstugan är.

Bestäm geografiskt läge

Man måste också bestämma sig för var i landet man vill att sommarstugan ska ligga. Det finns många oerhört vackra platser i vårt land! Vill man till exempel att sommarstugan ska ligga längs kusten? Andra alternativ på platser kan vara vid en sjö i någon småländsk skog, vid någon vacker plats uppe i fjällen eller ute på landet i Skåne!

Någon kanske vill ha sin stuga i närheten av en stad, medan andra kanske vill komma så långt bort ifrån bebyggelsen som möjligt!

Låna pengar till sommarstugan

När man köper en sommarstuga så måste man ofta låna pengar. Det är inte alla som har möjlighet att köpa en sommarstuga med undansparade pengar.

En möjlighet till att låna pengar för personer som redan äger en villa kan vara att låna på sitt hus. Det betyder alltså att man kan belåna sin nuvarande bostad för att få så sätt få fram pengar som sedan kan användas till att köpa sommarstugan.

Om man inte har möjlighet att ta ett bostadslån eller belåna sin nuvarande bostad så kan man istället ansöka om ett privatlån. Ofta kan man låna upp till 350.000 kronor genom ett privatlån. Man kan då köpa en väldigt fin stuga för 350.000 kronor! En fördel med ett privatlån är att detta inte kräver någon säkerhet.

 

3 Jul 2012