Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Viktigt att veta om kalorier

Att ha en strategi bakom bantningen är en klar fördel. Fastna inte för första bästa sopp-diet, enbart för att i nästa stund tråckla dig förbi fasen av hastig bantning. Ta istället reda på ditt dagsbehov av energi (hur mycket kalorier just du gör av med på en dag) för att på så vis få en bra bild av hur stor energiförlust som är rimligt att leva med.

Gör det helst i samråd med en dietist eller läkare om du är i närheten av en extrem nivå av fettma. Ett kilo fett är egentligen cirka mellan 7000 och 7500 kalorier och det är så man kan räkna fram ett underskott du ska använda dig av för att komma till önskad viktminskning. Pallar du inte att göra uträkningen personligen finns det bra hemsidor som gör det online, t.ex www.dietbanta.se.

Av vikt är också att ha en bra strategi för hur du vill uppnå utsatt underskott av kcal per dag. Det enkla sättet är självfallet att inte justera någonting i ditt förhållningssätt till mat och helt enkelt bara sätta i sig färre kalorier.

Den andra varianten är lite mer ansträngande och bygger på att sätta i sig exakt som normalt men förstora ditt behov av kalorier med hjälp av att trappa upp din upprepade fysiska sysselsättning och på så sätt frambringa en daglig brist av energi.

Jag föreslår kombinationen av de båda. Det är ju betydligt lättare att konstruera en brist genom att modifiera sina kostvanor och äta efter en diet än att behöva jogga bort kalorier.

Men det finns en fördel med träningen som många inte tänker på! För att ge dig en annan synvinkel kan vi ta en 22-årig pojke som väger 84 kilo och är cirka 175 cm lång som exempel. Om denna killen skulle, säg att han heter Kalle, sätta sig på motionscykeln och köra fettförbränningsprogrammet på högsta svårighetsgrad skulle han förbränna cirka 530 och 630 kalorier i timmen.

Jämfört med en vanlig chokladkaka på ungefär 1 400 kalorier/chokladkaka (cirka 250g) så förstår du att vår kille behöver cykla ungefär tre och en halv timmar om han vill cykla bort chokladkakan han proppade i sig före han började träna. Var det värt besväret? –Förmodligen inte!

Varför väljer man då inte bara att skapa en brist på kcal genom att vräka i sig mindre? Därför att kalorierna som motioneras bort från kroppen har kroppen inte möjlighet att övervaka och på så sätt justeras “idealvikten” lägre och lägre ner ju mer du trimmar dig själv.

De kalorierna du missar i takt med att du inte äter märks mycket enklare av människokroppen och den märker att vi håller på att gå ifrån idealet. Därför kommer man snabbt tillbaka upp i vikt igen om man enbart alstrar sitt underskott av energi med att inte förtära ordentligt. Din kropp arbetar alltid efter att väga sin idealvikt och det är en långsam process att justera denna.

Ha i åtanke att för att tappa i vikt så måste du räkna varje kalori! Hjälp kroppen att känna sig bättre genom att förtära sunt, träna måttligt och hitta flera belöningssystem för kroppen än socker.

20 Sep 2012