Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vilka arbetar på en husläkarmottagning?

Husläkarmottagning är det nya namnet på vårdcentralen. Det är dit man vänder sig vid lättare sjukdomar som inte kräver akutvård. Det finns oftast en husläkarmottagning i de flesta samhällen och orter, och de kan in sin tur via remisser skicka patienten vidare till sjukhus eller specialister om det skulle vara något de inte kan hjälpa till med på plats.

Vilka är det då som arbetar på en husläkarmottagning? Och hur fungerar en husläkarmottagning och när ska besöken ske? Det kommer du att få reda på om du läser vidare...

Läkare

Läkaren är den som ställer din diagnos och skriver ut recept och remisser. Du behöver faktiskt inte vara sjuk för att träffa en läkare på din husläkarmottagning utan denne kan även hjälpa till med annat. Överviktiga som har svårt att gå ned i vikt kan t.ex få råd om kost och motion.

Den som har svårt att sova behöver inte få sömntabletter utskrivna utan kan få olika tips som brukar hjälpa. Även rökare kan få hjälp om de önskar, tips till en nyttigare livsstil innebär mindre folksjukdomar.

Sjuksköterskor

Vanligtvis arbetar både undersköterskor och sjuksköterskor på en husläkarmottagning. Det är dessa personer som bestämmer hur snabbt du får din tid och de bestämmer även prioriteringsordningen. De svarar ofta i telefonen och ger råd om det skulle behövas så att du inte alla gånger behöver besöka din mottagning.

Det är även de som utför olika provtagningar som blod- och urinprov. De utför testen och lämnar sedan svaret till läkaren. En sjuksköterska kan även ha en specialutbildning som praktiseras på mottagningen, som diabetes eller addisons.

Vi jobbar också här

För att allt ska fungera på en husläkarmottagning är det även andra som arbetar där. Lokalvårdare ser till att allt är sterilt och rent för att hindra smittspridning. Vaktmästare ser till att det finns lyse och att många andra saker fungerar som det ska.

6 Jul 2013