Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vindrutebyte och försäkringsbolag

Har man drabbats av en större skada på vindrutan till sin bil, kan man behöva utföra ett vindrutebyte. Detta genomförs av auktoriserade bilglasmästare över hela landet och är egentligen ingen komplicerad process, även om det kan ta någon dag eller två innan skadan repareras.

Det man behöver uppge när man bokar in en tid för ett vindrutebyte är bland annat vilken modell man har på bilen. Eftersom vindrutor kan vara olika måste bilglasmästaren veta om de har en vindruta på lager som passar till just din bil. I vanliga fall finns det ett antal olika rutor inne, men i de fall bilen är av en ovanlig modell kan rutan behöva beställas. I dessa fall kan det ta lite längre tid att utföra ett vindrutebyte, men detta är ganska ovanligt.

Hur kontaktar man försäkringsbolaget angående ett vindrutebyte?

Bilglasmästaren sköter ofta om kontakten med ditt försäkringsbolag åt dig, och du behöver egentligen bara bistå med lite information för att firman ska kunna göra en skadeanmälan. När papperna är ifyllda tar de hand om resten och du behöver bara komma tillbaka nästa dag för att hämta upp din reparerade bil.

Kan man hyra en bil medan lagningen utförs?

Ja, många bilglasmästare har hyrbilar man kan låna medan reparationen utförs. Detta kan ofta ordnas till relativt förmånliga priser, men detta varierar mellan olika firmor. Ta reda på om möjligheten till hyrbil finns när du ringer och bokar tid för vindrutebytet så du vet vad som gäller.

Visste du att du även kan få bärgningshjälp om du fått stenskott ? Om vindrutan du behöver redan finns på lagret, kan skadan repareras på några timmar om du har tur. Normalt sett får man dock vänta minst en dag på att få sin bil tillbaka.

I det fall skadan inte är så stor kan det hända att du inte behöver byta ut hela rutan, utan enbart reparera skadan. Detta gäller främst i de fall man drabbats av stenskott.

3 Jun 2013