Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vintage med Hunkydory

När Ulrika och Christopher Bjercke träffades på Esmods designskola i Paris på början av 1990-talet så kunde ingen ana att det skulle bli upptakten till ett världsomspännande varumärke. Men när paret återvände hem till Sverige igen efter sin utbildning, märkte de att det saknades något inom den svenska modevärlden – väldesignade stickade plagg.

Vart de än vände sig så var det svart, minimalistiskt och tråkigt. Därför bestämde sig designerparet för att ta fram en egen kollektion stickade plagg med romantiska och etniska förtecken. Sedermera tillkom även militära inslag i kollektionerna och företaget började även utveckla andra typer av plagg. Den etniska och romantiska touchen har dock hängt kvar genom åren, liksom de militära elementen.

En riktigt klassisk Hunkydory look får du genom att kombinera en lätt sliten arméjacka med en romantisk brodyrblus eller en volangklänning med vackra spetsar. Välarbetade detaljer, luftiga, ofta tvättade och lätt slitna material med skira spetsar och vacker brodyr ger Hunkydory's plagg en lite bohemisk vintagekänsla, som bryts av på ett unikt sätt av de lite striktare uniformsbetonade inslagen.

Men trots de militära detaljerna blir det aldrig trist eller propert, Hunkydory's design är alltid livfull, fräsch och ungdomlig med en feminin underton. Samtidigt är det kläder som man kan trivas i, kläder som passar den unga kvinnan som vill ha en personlig och ledig stil, som passar både till vardag och fest.

Hunkydory fick sitt namn efter det brittiska slanguttrycket ”hunky dory”, som ungefärligt översatt betyder ”lugnt och coolt”, vilket överensstämmer väl med företagets filosofi.

Hunkydory's sportigt, avslappnade, stil med sina feminina detaljer och ungdomliga framtoning har blivit populär världen över. Just nu finns varumärket representerat i butiker i 16 länder, däribland Sverige, USA, Storbritannien och Australien.

Men det går så klart även att köpa Hunkydory's kläder online – både via olika utvalda webbbutiker och via företagets egen online-shop.

12 Jun 2012