Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Volvo V70 Bilförsäkring

Visste du att alla bilägare måste ha en bilförsäkring? Även fast man har en säker bil som en VOLVO V70? Ja, det är faktiskt så. Enligt svensk lag så måste samtliga bilägare ha en bilförsäkring. Men varför är det så? Och var hittar man en billig bilförsäkring? Det är bara några saker vi kommer ta upp i denna artikel om VOLVO V70 Bilförsäkring.

 

 

Vad man hittar en billig bilförsäkring?

Att hitta en billig bilförsäkring i Sverige är faktiskt mycket enklare än vad man tror. Allt man behöver är antingen en dator eller en telefon. Via en dator kan man antingen surfa in på ett försäkringsbolags hemsida, som t.ex Trygghansa.se eller på en jämförelse tjänst som t.ex insplanet.com. Det som skiljer dessa två hemsidor åt är att på Trygghansa.se så kan man endast kolla på försäkringar som de säljer och på insplanet.com jämför man bilförsäkringar från samtliga försäkringsbolag i Sverige. Så vill du jämföra en VOLVO V70 Bilförsäkring så rekommenderas det att du går in på Insplanet.com eller Compricer.se för att kolla upp den bästa bilförsäkringen för just dig och din bil.

Varför måste man ha en bilförsäkring?

Som vi skrev tidigare så är det, enligt svensk lag, ett måste för varje fordon att ha någon form av bilförsäkring (trafikförsäkring). Anledningen till det är på grund av att det händer så många olyckor på vägarna i Sverige, och genom att ha en bilförsäkring så behöver inte staten betala hela kalaset utan risken delas effektivt med försäkringsbolagen. För att göra det lite enklare att förstå så kan vi ta ett exempel på en olycka.

Gunnar kör bil i Stockholm som alltid förr. Plötsligt så krockar han med Sofia! Både Sofia och Gunnar blir allvarligt skadade och måste åka in på sjukhustet för att få vård.

Jag tror faktiskt att det exemplet räcker. Som du säkert förstår innebär detta en massa omkostnader. Förutom att brandkåren, polisen och ambulansen automatiskt blir inblandade, så blir även sjukhuset inblandat. Utan försäkring så hade hela kostnaden bekostats av staten. Men eftersom både Gunnar och Sofia hade en försäkring så behöver inte staten betala för hela kalaset, utan här betalar även Sofia och Gunnar, genom försäkringsbolaget så klart.

För att få mer information om försäkringar så kan ni besöka sidan Forsakringar.nu. Där finns mycket mer information att hämta om olika försäkringar som man kan teckna i Sverige.

3 Feb 2012