Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Will Smith: Från Fresh Prince till Fresh Prince

Att Will Smith medverkat i den mycket populära serien The Fresh Prince of Bel-Air (1990-1996) vet de flesta men att han även uppträtt som rappare under samma namn (The Fresh Prince) är det färre som vet. Framgångarna som rappare i slutet av 80-talet i gruppen DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince var inte jättestora även om de fick bra kritik och till och med en Grammy (1988).

Men det var med NBC´s TV-serie The Fresh Prince of Bel-Air som han blev riktigt känd för den amerikanska publiken.

I mitten av 90-talet tog han steget till filmbranschen och fick då roller i Six Degrees of Separation (1993) och Bad Boys (1995). År 1996 kom så det riktigt stora genombrottet i Independence Day vilket blev en enorm succé och den då näst mest inkomstbringande filmen genom filmhistorien.  Året efter fortsatte Smith med framgångar i filmen Men in Black samt följande år med Enemy of The State. Även i de två uppföljande Men in Black filmerna spelade Smith huvudrollen.

Under sin karriär har Smith fått fyra Golden Globe Awards, två Academy Awards och fyra Grammy Awards.

Några av de mycket kända filmerna som han medverkat i är Wild Wild West (1999), Ali (2001), Jakten på Lycka (2006) och I am Legend (2007).

Trots enorma framgångar med film kunde inte Smith helt och hållet släppa den musikaliska ådran. År 2011 återvände han därför till studion och började spela in sitt femte album. Det var då sex år efter att hans fjärde album släpptes.

Unika rekord

Will Smith är den enda skådespelaren som lyckats med att vara med i åtta produktioner i rad som vardera som dragit in 100 miljoner dollar bara genom amerikanska biljettintäkter. Fyra av dessa drog även in 500 miljoner dollar genom rättigheter i resterande världen. Ett annat rekord som Smith har är antalet premiärer på en dag. Detta togs 2005 då tre av hans filmer hade premiär samtidigt.

10 Apr 2013