Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

YH-utbildning - Projektledare inom IT

Från programmerare eller designer till projektledare.

Arbetar du som programmerare eller webbdesigner och känner att du skulle vilja gå från att programmera eller designa till att istället börja jobba med att leda projekt? För dig som redan arbetar i IT-branschen men känner att du vill börja jobba med projektledning så passar en YH-utbildning till projektledare perfekt!

YH-utbildningar skapas alltid utifrån vilka kompetenser som efterfrågas på arbetsmarknaden och de senaste åren har efterfrågan ökat på personer som inte bara vill arbeta som projektledare utan som också har en utbildning för det i ryggen. Utbildningen ‘Projektledare inom IT’ är därför en perfekt vidareutbildning för dig som har flera års erfarenhet av att jobba som projektledare men som aldrig studerat till projektledare.

Webb-projekt är även så komplexa att det inte räcker med att du i teorin vet hur olika projektmodeller fungerar eller hur projekt ska planeras, utföras och följas upp. Som projektledare i IT-branschen behöver du även ha insikt och erfarenhet av branschen. Du som tidigare arbetat som programmerare eller webbdesigner är därför perfekt för jobbet!

Vad du lär dig under utbildningen

Under utbildningen får du lära dig praktisk kunskap som du direkt kan applicera. Du lär dig olika modeller och metoder för projektledning och får redskap som du kan använda.

Där sätts stor vikt på hur projektledaren är som person och under utbildningen får du därför även utbildning i både ledarskap och teambuildning. Efter en avslutad utbildning har du lärt dig mer om hur man är en kreativ och kompetent projektledare som kan leverera projekt i tid och inom den budget som satts samt efter de specifikationerna som gjorts vid projektets början.

Utbildningen till projektledare inom IT är på halvfart vilket gör att du som redan jobbar som programmerare eller som något annat inom IT branschen kan fortsätta arbeta samtidigt som du fortsätter att studera.

Studierna koncentreras till en långhelg per månad i Helsingborg då alla som går kursen ses, samt några strödagar under perioden. Du är färdigutbildad projektledare efter 40 veckor och efter avslutad utbildning har du 200 YH-poäng.

Mer om YH-utbildningar kan du hitta här.

22 Mar 2013