Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Zonterapi - lär dig själv

Inom zonterapin använder man händerna för att massera olika områden, så kallade reflexzoner på kroppen. Det är vanligast att behandlingen sker på fötterna men även behandling på händerna och öronen förekommer. Zonterapin brukar räknas in bland alternativmedicinen. Med stor sannolikhet har den tillämpats långt bak i mänsklighetens historia. Den variant som brukar användas nuförtiden utvecklades för snart hundra år sedan av den amerikanske läkaren William H Fitzgerald (1872–1942). Denna form av zonterapi (även kallad reflexologi) började användas i Sverige någon gång på 1970-talet.

Olika reflexzoner anses påverka olika organ i kroppen. Man brukar behandla dessa 30-40 minuter 2-3 gånger i veckan. Det kan ta mellan 5-10 behandlingar och ibland upp mot 20 innan man uppnått förväntat resultat med respektive åkomma eller sjukdom. Vissa sjukdomar såsom cancer, diabetes och epilepsi får man enligt lag inte behandla mot pengar men självklart kan man i sådana tillfällen behandla sig själv eller ta hjälp från någon vän. Barn under åtta år får heller inte behandlas.

Sjukdomar och besvär som oftast är relativt lätt att få bukt med är t.ex. allergier, tandlossning och nervproblem. Andra vanliga åkommor som man kan använda zonterapin till för att bota eller lindra är mag- och tarmbesvär, rygg och nackvärk, gallstensbesvär, högt blodtryck, klimakteriebesvär, syn och hörselproblem och många till. Smärtlindring kan även åstadkommas med hjälp av zonterapi genom att kroppen fås att producera endorfiner.

Det går alldeles utmärkt att lära sig utföra zonterapi så att man kan behandla sig själv. Även om det i de flesta fall är bäst att vända sig till utbildade zonterapeuter så får man ju räkna med att det kostar en hel del och alla har inte råd med det. Bor man dessutom på glesbyggd där det inte finns möjlighet till professionell hjälp så kanske det är det enda alternativet att behandla sig själv (eller ta hjälp av någon i familjen eller vänkretsen).

Det är enkelt att lära sig hur man kan använda zonterapi på sig själv. Det finns en hel del information om detta på internet. Efter en behandling kan man känna sig trött och ibland även något illamående. Även huvudvärk förekommer. Om man känner stark smärta på vissa reflexzoner kan det indikera att man har en allvarlig sjukdom och då bör man omgående kontakta sjukvården.

Får att få största möjliga nytta av sina zonterapibehandlingar bör man sköta sin hälsa på bästa möjliga sätt genom att försöka sova bra, äta nyttigt och röra på sig.

Ingen vet exakt hur och varför zonterapi fungerar men på något sätt stimulerar den kroppens eget självläkningssystem. Tanken är att kroppen alltid strävar efter att behålla hälsan men kan med hjälp av zonterapi som en katalysator snabbare sätta igång en läkningsprocess.

På sajten Zonterapi – lär dig själv visar vi hur du gör för att behandla dig själv.

2 Nov 2012