Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

3 tips på välkomstdrinkar

Det börjar närma sig jul och nyår och många ska säkert bjuda till fest på hemmaplan för sina släktingar och vänner. Man vill ju alltid att gästerna ska känna sig välkomnade på bästa möjliga sätt och vad passar då bättre än en härligt god välkomstdrink ? En välkomstdrink brukar vanligtvis uppskattas av de flesta och det kan även vara ett perfekt sätt för att "bryta isen" så att säga.

Något som är oerhört populärt när man tänker på dessa drinkar är bål. När man exempelvis har bjudit en hel del gäster kan bål fungera perfekt då det är otroligt enkelt att blanda till plus att det räcker till många personer. Bål kan även drickas alkoholfritt då det smakar lika gott. Perfekt om någon inte dricker alkohol, man själv har barn eller om någon av dina gäster har sina barn med på festen. Alla ska ju få möjligheten att avnjuta en god bål när det är fest !

Jag hade nu tänkt att presentera mina 3 bästa tips på välkomstdrinkar som du eller ni kan servera era gäster. Samtliga är givetvis bål inspirerande.

Rabarberbål

Ingredienser 2 citroner i tunna bitar 1/2 l jordgubbar i skivor (Cirka 250 gram) 5 dl koncentrerad rabarbersaft 1 1/2 dl vodka 2 l mineralvatten

Lokalisera en hyfsat stor skål. Lägg därefter i jordgubbarna, citronerna och isbitar. Häll sedan på rabarbersaften, mineralvattnet och vodkan. Rör om och sedan är det redo att serveras ! Vid servering i medelstora glas ska det räcka till ungefär 10 personer.

Tikibål

Ingredienser 0,7dl kokoslikör 2 dl ljus rom 7 dl apelsinjuice 7 dl ananasjuice ca 3 l is

Blanda ihop likören, romen och de olika juicerna i en skål. Skär sedan frukterna i små bitar. Ta tandpetare eller dela grillspett i 2-3 delar och trä på fruktbitarna. Lägg sedan i fruktspetten i skålen. Servera gärna med is antingen i glasen ni använder eller lägg isen direkt i bålskålen. Ungefär 8 glas räcker receptet till.

Studentbål

Ingredienser 2 flaskor torr Martini (2 70 cl flaskor) 5 dl svartvinbärssaft 1 1/2 l vatten 1 1/2 l fruktsoda/sockerdricka Isbitar

Detta är en favorit bland många studenter när det vankas fest ! Det är billigt att bjuda på plus att det räcker länge.

Ta och blanda martini flaskorna, svartvinbärssaften och vattnet i en stor skål. Sätt in i kylskåpet eller på någon annan kall plats och låt stå i ungefär 1 timme. Precis innan dina gäster kommer häller du i läsken och isbitarna. Detta recept räcker till mellan 20-25 personer.

Önskas alkoholfri bål är det bara att plocka bort ingredienserna som innehåller alkohol. Det blir garanterat lika gott och en annan fördel är att man slipper vakna upp med eventuell huvudvärk dagen därpå...

19 Dec 2011