Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Dilemmat med att nå sin idealvikt

Vikten av idealvikt

Många oroar sig för att nå sin idealvikt. I en tidsålder där fitness och fysisk perfektion är viktiga vill folk inte dras med problem som övervikt eller fetma. De vill vara i det viktspann som utgör deras idealvikt. Men detta kan verka som ett svårgripligt koncept.

Om dina kompisar är i en viktklass som passar dem behöver den inte passa dig. Två personer med olika längd och kroppsbyggnad har helt olika idealvikter. Med andra ord varierar idealvikten från person till person.

Idealviktskalkylatorn som begrepp

Samhället bedömer vikten efter vad som är trendigt eller ej, men vikt har också med hälsa och medicin att göra. Inom sjukvården definieras idealvikten för en person i relation till deras längd, förbränning, kroppsbyggnad och ålder. På så vis kan idealvikten beräknas för varje enskild människa.

Idag finns det många verktyg för att räkna ut idealvikt. De kommer att fråga dig efter saker som din:

  • Vikt
  • Längd

Dessa parametrar påverkar vad just din idealvikt är som individ. Det finns dock vissa skillnader på idealvikt och BMI.

Skillnader mellan idealvikt och BMI

BMI är ett mått på en persons kroppsmassa, och räknas ut proportionerligt baserat på vikten och längden. Idealvikten däremot beräknas baserat på längd, ålder och vikt. Idealvikten är olika för varje person.

BMI ger dig däremot en inblick i om du är underviktig, överviktig eller lider av fetma. Normalspannet är en slags genomsnittssiffra.

Hur du använder idealvikten

Idealvikten är bra att veta om när en person vill vara i form och vid god hälsa. Vilken vikt som är hälsosam varierar med åldern, och tabeller med ålder och längd finns på nätet så att du kan ta reda på just din idealvikt. Dessa tabeller kan hjälpa dig förstå om du är över- eller underviktig.

Det är viktigt att agera på informationen du får fram. Bantning, matvanor, motion och andra initiativ måste tas om du ska kunna nå din idealvikt. Det finns vissa idealsiffror för alla åldrar och längder. Men innan du försöker nå din idealvikt är det viktigt att du tänker över om du har några sjukdomar och hur din livsstil kommer att påverkas – sedan är du redo att genomföra förändringarna.

Idag är ofta tonåringar besatta av idealvikt och vill ligga under den. De extrema åtgärder de tar för att göra det kan skada deras kroppar i längden.

6 Nov 2013