Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Här avslöjas 5 myter kring kost och träning

Informationen som finns tillgänglig på nätet idag angående kost och träning kan vara en aning överväldigande för många. Vad ska man tro på och vad ska man inte tro på ? Därför hade jag tänkt att en gång för alla avslöja 5 av myterna kring ämnet

1. Din ämnesomsättning blir högre om du styrketränar - Många tror att för att få en ökad ämnesomsättning så krävs det endast konditionsträning. Detta är fel. Genom att köra styrketräningspass så ökar man inte bara sin ämnesomsättning när man tränar, utan också när kroppen får vila. På så sätt bränner du mer fett exempelvis när du ligger och sover.

2. Det går inte att förbränna fett på "vissa" delar av sin kropp - Även kallat punktförbränning. Män vill ofta träna så att dom blir av med sin ölmage och kvinnor vill ofta lägga upp sin träning för att få mindre rumpa och lår. Detta fungerar inte! När du börjar träna så använder kroppen all din energi som finns lagrad och den tar då ingen hänsyn till var dina problem områden finns. Det kanske inte är så upplyftande att höra, men mycket hänger även på hur du är uppbyggd genetiskt från början.

3. Man får inte automatiskt större muskler genom att äta proteinrik mat - När man tränar hårt bör man äta mat som är rik på protein som exempelvis kött men att bara äta protein räcker inte för att bygga snygga muskler. Musklerna kommer att visa sig när du kombinerar mat som innehåller mycket protein med intensiv träning som stimulerar dina muskler. Verkar nog logiskt för de flesta men många tror faktiskt att det bara räcker med mycket protein...

4. Överflödigt fett på kroppen kan inte förvandlas till muskler - Har du dragit på dig några extrakilon och vill omvandla detta till muskler ? Det fungerar inte så! Anledningen är att fettceller i jämförelse med muskelceller är uppbyggda på två helt skiljda sätt. Det bästa sättet för att göra sig av med fettvävnad är att öka din konditionsträning så att du får upp din puls. Spinning, powerwalk eller jogging är bra om du ska förbränna ditt fett.

5. Muskler förvandlas inte till fett om du slutar träna - Detta är en av de största myterna som finns. Många tror att om en aktiv idrottare slutar att träna så tar det inte lång tid för alla muskler att omvandlas till fett. Så är inte fallet.

Men...

Om man däremot fortsätter att äta lika mycket som när man var aktiv inom träningen så kommer muskelmassan försvinna sakta men säkert och ersättas med fettvävnad. Man måste därför alltid tänka på att lägga om hela sin kost när man slutar träna.

3 Dec 2011