Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hur man kan tjänar pengar på foton

Tycker du om att fotografera ? Du kanske anser att du tar bra kort och skulle gärna vilja få en extrainkomst eller kunna leva på dina foton? Det är inte omöjligt! Nedan listas en del knep du kan ta till för att komma igång. Gå in på följande sida för att ta del av fler sätt hur du kan tjäna pengar på internet.

För det första, så bör vi konstatera att alla inte kan göra detta. De flesta har regelbundet och dagligen en kamera i fickan då många av dagens mobiltelefoner har en kamera - men det betyder inte att alla kan ta bra foton. Det finns en anledning till varför det finns yrkesmän eller kvinnor som lever på sin fotografering, kurser i bild/fotografi och det finns även en anledning till att systemkameror har uppfunnits.

Men man ska inte ge upp. Vissa har talang för fotande, man kan lära sig tekniker för hur man tar bra kort och även hur man kan tar bra kort också med en lite sämre kamera.

En gyllene regel när man försöker sälja sina kort är att fundera på om du själv skulle köpa fotot och om du själv skulle tycka det var värt pengarna. Om inte, så bör du direkt försöka ta ett bättre kort. Eftersom alla idag kan ta kort så är folk väldigt kräsna när det gäller vad det är för kort som man är villig att betala för.

För det första så bör du ha väldigt bra upplösning och kvalité på dina kort. Folk kommer inte att acceptera att de köpt ett kort som de inte kan förstora utan att det blir pixligt eller suddigt.

Det finns sidor på internet där man kan ladda upp sina kort och där sen folk kan välja att köpa fotona. Oftast behöver man bli medlem på sidan, ladda upp exempelfoton, och håller dina foto hög kvalitè så kommer du att bli godkänd ganska snabbt. Därefter får du möjligheten att sälja dina foton. Exemplaren du laddar upp för att försöka bli antagen behöver därför vara dina allra bästa kort. Men inte ens då är det 100% säkert att du blir godkänd då det är väldigt hög konkurrens för att bli medlem på sådana sidor.

Du kan givetvis skapa och driva en egen hemsida där du lägger upp exemplar av foton i mindre storlek (thumbnails) för att locka folk att köpa större versioner av fotona. För att öka dina chanser till försäljningar bör du sträva efter att uppdatera sidan regelbundet så att folk ser att sidan "lever" och att det läggs in nytt innehåll på sidan.

Du kan också sälja saker med dina foton på. Till exempel, tröjor, kalendrar, muggar, musmattor, CD-fodral, affischer etc... Här är det bara fantasin som sätter gränser. Lättast är ifall du finner någon att samarbeta med, t ex en som redan säljer musmattor.

Ett enkelt sätt som man inte ska undervärdera är att sälja sina foton på så kallade köp och säljsidor. Där finns ett par stycken men de största 3 på marknaden är Tradera, eBay och Blocket. Sälj då gärna flera åt gången och fundera även på hur du ska sälja dem ifall du ska framkalla fotona, trycka upp dem i affischstorlek, rama in dem etc... Tips på hur du maximerar vinsten på köp och säljsidor finner du här.

 

13 Feb 2012