Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Lär dig blanda goda drinkar!

Att blanda goda drinkar är något som många vill kunna göra. För att underlätta det hela för dessa personer så tänker jag i denna artikel gå igenom viktiga saker att tänka på för att drinkarna ska bli bra. Det finns många klassiska misstag som nybörjare gärna gör som försämrar resultatet på drinken och det vill man ju helst undvika!

Det första man måste göra när man ska blanda goda drinkar är att skaffa sig de rätta redskapen. Detta behöver inte kosta särskilt mycket utan man brukar kunna hitta det i större second hand affärer. Vi börjar med det viktigaste redskapen som är shakern. Denna använder man till att kyla ned och blanda ingredienserna med varandra. Detta gör man genom att fylla up shakern med isbitar. En shaker kostar ungefär 100-150 kronor ny och 50-70 kronor i second hand.

Det andra man behöver (speciellt som nybörjare) är ett mätglas. Detta mätglas ser ut som det man hade i kemin på högstadiet. Då man knappast fått upp någon känsla för hur mycket man egentligen häller i av varje ingrediens så är detta ett måste för att blanda goda drinkar. Annars lovar jag dig att det blir fel propotioner och drinken kommer inte smaka som den borde. Ett mätglas kostar ungefär 40 kronor ny.

Sedan är det egentligen bara ett till redskap till som man måste ha och det är en helt vanlig sked att skikta drinkarna med. Vissa drinkar byggs i olika färglager och då är det enklast att skapa dessa genom att låta likören rinna på baksidan av en sked. Läs gärna lite mer om att skikta drinkar.

Låt oss testa dessa redskap i praktiken. Vi ska nu göra en Rosa Pantern drink som jag för övrigt även har skrivit en artikel om här på artikelparadis! En Rosa Pantern Drink innehåller mjölk, grenadine (hittas i mataffärer), vodka och likör 43.

Vi börjar med att hälla i Is i shakern. Tänk på att åtminstonde fylla shakern halvt med is. Ju mer desto bättre som man brukar säga. Nu är det dags att ta fram mätglaset. Häll i så mycket vodka så den hamnar på 2 cl. Häll sedan i lika mycket vodka och töm ingredienserna i shakern. Sedan ska det i 5-6 droppar grenadine i blandningen. Det är grenadinen som är färgämnet och har en koncentrerat söt smak. Ta inte för mycket av den!

Till sist så häller vi i mjölk och här är det fritt fram att själv testa hur starkt man vill ha det. Ska det vara svagare så får man hälla i mer mjölk och så vidare. Enklast att se hur starkt det är att skaka ingredienserna och kolla hur starkt rosa det är. Rosa pantern bör ha en ganska svagt rosa färg för det är då den är som godast. När du hittat en bra blandning så är det bara att hälla upp det i ett högt glas och voìla, du har precis skapat en av många goda drinkar som finns tillgängliga!

30 Dec 2011