Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vad gör du vid ett epilepsianfall?

Hur gör man vid ett epilepsianfall?

Ett anfall kan ju utgöra en fara för den drabbade personen och det finns ett flertal olika saker du kan göra om du ser eller hittar en person som drabbats. Många gånger kan anfallen vara milda, men upplever personen ett större anfall, så kan du göra följande saker för att underlätta och hjälpa personen det gäller.

Här nedan följer några enkla tips för hur du skall agera när du möts av en person som fått ett epilepsianfall:

1. Behåll ditt eget inre lugn. Personen som har fått anfallet är inte i livsfara. Anfallet går oftast över på 3-5 minuter.

2. Se till att personen ligger så bekvämt som möjligt och lösgör kläder som sitter tätt i halsen. Stoppa inte något i munnen på personen.

3. Personen kanske skakar så se till att skydda huvudet mot stötar när kramperna pågår. Lägg en kudde eller en jacka under huvudet på den drabbade.

4. Stanna hos personen, men undvik att göra någon mer åtgärd just för tillfället. Försök inte hålla mot ett krampande ben eller arm. Detta kan göra större skada. Låt personen genomgå sina kramper.

5. Läkarhjälp är nödvändigt om personen skadat sig, om anfallet är långvarigt, eller om det kommer flera anfall efter varandra utan att personen vaknar.

6. När kramperna upphört och den drabbade personen vaknar till efter sitt anfall så är lugn och vänlighet bästa medicinen. Var lugn och samtala med personen och låt denna komma tillbaka till verkligheten i sin egen takt.

Det är viktigt att du behåller ditt lugn och verkligen ger den epilepsidrabbade personen den tid och det lugn den så hett eftertraktar när han/hon håller på att komma tillbaka från sitt epilepsianfall. Det är så stor skillnad för den drabbade personen om den nu får sin tid och sitt lugn precis innan den kommer tillbaka, så se till att du kan erbjuda den hjälpen.

Vill du få mer information om sjukdomen så rekommenderar jag att läsa vilka komplikationer som kan uppstå vid epilepsi.

31 Mar 2013