Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vanliga frågor om spikmattan

Spikmattan uppfattas av många som ren bluff men för andra som har haft problem med värk i leder och rygg kan det vara rena drömmen att lägga sig ner på en sådan matta och bara slappna av.

Att ha ont kan vara otroligt påfrestande för din kropp och alla vill nog helst slippa det. En sak är iallafall säker, lägger man sig ner på en spikmatta tar det inte så lång stund att bli otroligt avslappnad i hela kroppen!

Att ligga en stund på en spikmatta varje dag kan hjälpa om du har/är:

* Huvudvärk

* Stela leder

* Spänningar i muskler

* Stressad

* Svårt för att sova / Sover dåligt

* Låg energi

* Ont i rygg och nacke

Främst personer med ryggont och personer som är väldigt stressade har upplevt en extrem förbättring efter ett par testdagar på spikmattan. Jag själv är inräknad i denna skara då jag ofta är stressad och får ont i ryggen.

När är bästa tiden på dygnet för att använda mattan ?

På kvällen är bästa tiden. Utan tvekan. Efter en hård arbetsdag eller kanske ett hårt träningspass så kan det kännas otroligt skönt att bara lägga sig ner och vila på spikmattan. Vissa föredrar faktiskt att lägga sig en stund på morgonen när dom vaknar. Det är inte fel det heller, man får då en härlig energi hela dagen. Men på kvällen är mest vanligt. Testa att göra det precis innan du ska gå och lägga dig. På så sätt blir hela kroppen avslappnad och du kommer garanterat att sova bättre om nätterna.

Vad händer i min kropp ?

Efter ett antal minuter på spikmatta kommer din kropp att reagera på följande sätt.

Efter 10-15 minuter: Något som heter peptidhormoner börjar strömma ut i hela din kropp. Det blir en varm känsla. Ibland kan det upplevas som stickande. Bli inte rädd då det absolut inte är något farligt.

Efter 20-30 minuter: Hade du ont i exempelvis ryggen eller var oerhört stressad innan du la dig ner kommer detta att börja förvinna nu. Du kommer att uppleva en "lyckokänsla" i din kropp.

Efter 30-40 minuter: Smärtan i ryggen kommer att kännas minimalt och väljer du att avsluta din session på spikmattan kommer du också att uppleva en förbättrad rörelseförmånga utan smärta. Har du lindriga smärtor kan faktiskt en spikmatta bota din värk men har du större problem bör du istället uppsöka läkare för dina problem. Spikmattan kan inte bota ryggont helt som många tror, men den kan avslasta smärtan varje dag och för en person som har haft ont länge är detta guld värt !

Hur länge bör man ligga på spikmattan varje dag ?

Den här frågan har egentligen inget rätt svar. Men varje session bör vara MINST i 20 minuter. Men vill du ligga 30-60 minuter är det fritt fram. Vissa har faktiskt somnat på spikmattan ! Detta är inget man bör göra men det är heller inget farligt. En regel som du kan ta till, aldrig mer än 1 timme åt gången.

Relaterad läsning: Vilken spikmatta är egentligen bäst ?

16 Nov 2011